Posten selger mobiler

NYHET: Posten skal nå ikke lenger bare drive med post, men skal også være kjøpmann og blant annet selge mobiltelefoner, DVD-filmer og CD'er.

De har overført posttjenester til dagligvarebutikker. Nå skal postkontorene også være butikker.

Selvbetjening

330 postkontorer selger om få dager både mobiltelefoner, CD'er, VHS- og DVD-filmer samt kontormateriell.

- Postkontorene skal gjøres om til "forretninger" der du kan kjøpe disse tingene samt selv frankere og sende post og pakker, sier pressesjef Tom T. Græger i Posten.

Ordningen skal senere utvides til 500 postkontorer. Dette er et ledd i arbeidet med å modernisere Posten.

Tom T. Græger.
Tom T. Græger. Vis mer

Godt salg

Prosessen har pågått i flere år allerede. Målet er drive Posten etter bedriftsøkonomiske prinsipper.

- Vi må ha flere bein å stå på økonomisk. Skattepengene dine skal ikke lenger finansiere driften av Posten, sier Tom T. Græger.

Posten har det siste året testet ordningen ved noen postkontorer. Mobiltelefoner med og uten abonnement har være hovedproduktet.

- Vi er svært fornøyd med ordningen, og salget har vært upåklagelig, sier direktør Idar Vollvik i Vollvik-gruppen. De eier GSM-sentrene, som er leverandør av mobilprodukter til Posten.

Mer post i butikk

Også dagens ordning med post i dagligvareforretninger skal utvides. Posten forhandler om saken med dagligvarekjedene i disse dager.

Meningen er at Posten skal selge produkter som det ikke er naturlig for billigkjedene å selge. Det er blant annet mobiltelefoner, DVD-filmer og kontormateriell.

- Selger ikke Rimi fjærpenner, så skal jammen vi gjøre det, sier Tom T. Græger i Posten.