Posten lager brev av e-mail

Er du dårlig til å skrive brev? Nå kan det bli enklere med Postens nye tjeneste. Skriv e-mail - så fikser Posten resten.

E-web brev er navnet på Postens nye tjeneste for alle oss som ikke gidder å skrive vanlige brev. Nå kan vi endelig glemme alt som heter frimerker, konvolutter og postkasser.

Postens nye eBrev gjør det til en lek å sende brev - enten det er kjærlighetsbrev, forretningsbrev eller takkebrev. Du skriver brevet på PC-en, skriver inn mottagers adresse og sender teksten som e-post til Posten. Posten skriver ut brevet på brevpapir, legger det i konvolutt og leverer brevet på vanlig måte til mottagers postkasse. Så lenge Posten mottar e-mailen fra deg før klokken 17.00, så er brevet fremme i mottagers postkasse neste virkedag.

Det er mulig å sende tekst med vedlegg av Word-dokumenter og enklere tekst-dokumenter opp til seks A4 sider. Prisen er 7 kroner for første side pluss 50 øre for hver ekstra side. Da er frimerke, konvolutt og forsendelse inkludert.

eBrev kan også inneholde grafikk, bilder eller tegninger som er flettet inn i teksten. Eneste grafiske begrensing er utskriftsegenskapene til Postens printere.

Lanseres i 1999

Produktsjef Geir Hågensen opplyser til DinSide at tjenesten allerede er klar for bedriftsmarkedet. Posten har imidlertid ikke annonsert eBrev, så foreløpig er det bare kunder som på eget initiativ har tatt kontakt, som har tatt i bruk eBrev. Privatkunder må antageligvis vente til neste år.

- Vi håper å tilby tjenesten til privatmarkedet tidlig i 1999, sier produktsjef Geir Hågensen.

Han forteller at største problemet med å tilby eBrev til privatkunder er å finne en brukbar betalingsløsning.

- Det er ikke lønnsomt for oss å belaste kunden for hvert enkelt brev, så akkurat nå ser vi på løsninger der privatkunder forhåndsbetaler for et visst antall brev. Når kunden ønsker å sende et brev trekkes ganske enkelt 7 kroner fra kundens konto, sier Hågensen.

Bedrifts- og miljøvennlig

Ifølge Posten er eBrev en utmerket løsning for bedrifter og organisasjoner som har jevnlige utsendelser til faste kontakter. I adresselisten definerer du hvem du kan nå via elektronisk post, og hvem som ennå ikke har muligheten til å motta e-post.
Bedrifter kan forhåndslagre aktuelle brevark, bilag, formularer, konvolutter og liknende. Logoer, fonter og oppsett, underskrifter og annen nødvendig informasjon ligger lagret i Postens dataarkiv.

Ifølge Posten vil eBrev i tillegg til å være tids- og kostnadsbesparende også være et miljøvennlig alternativ.

eBrev skrives ut ved det hovedpostkontor som ligger nærmest mottager. Vårt transportbehov med bil, båt og fly vil dermed reduseres, sier Hågensen.