Digipost er navnet på postens nye, digitale postkasse. Foto: Posten
Digipost er navnet på postens nye, digitale postkasse. Foto: PostenVis mer

Posten innfører digital postkasse

Slik får du tilgang til Postens nye e-postsystem, Digipost.

I morgen, tirsdag, er den offisielle åpningen av postens nye digitale postsystem Digipost. Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa vil åpne det nye postsystemet ved selv å opprette sin egen digitale postkasse.

Men allerede i dag kan du gå inn og få tilgang til postens e-postkasse. Gå inn på Digipost.no og registrer deg som bruker. Du kan logge deg inn på e-postkontoen din på følgende to måter:

1) BankID. For å logge deg inn med BankID må du finne frem kodebrikken/kortet du bruker til å logge inn i nettbanken din.

2) Smartkort fra Buypass. Du kan også bruke et smartkort og en smartkortleser fra Buypass for å logge deg inn. Tippekortet fra Norsk Tipping er et slikt smartkort som du kan bruke ved innlogging.

Er BankID og Buypass helt gresk for deg? Da bør du lese denne saken

Sikker e-post

Med litt mer kompliserte innlogginsrutiner enn ved vanlig e-post, skal du være sikret at informasjonen i postboksen bare er tilgjengelig for deg og de du eventuelt deler informasjonen med.

Fordelen med en slik postkasse er at du kan samle alle viktige papirer på ett sted. Om posten får det som de vil, skal du kunne motta alt fra lønnsslipper til strømregninger og andre brev som måtte inneholde personinformasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med mange nettsider, brukeridentiteter og passord er det ikke enkelt å være forbruker. Når Posten nå lanserer Digipost, vil all denne kommunikasjonen kunne samles i én digital postkasse, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge, i en pressemelding.

I tillegg slipper du å motta denne informasjonen på gamlemåten, og dermed ikke trenger å bekymre deg for postkassetyverier som kan få alvorlige konsekvenser.

LES OGSÅ: - Dette er falsk trygghet

Avsenderne betaler

Digipost skal være tilgjengelig og gratis for alle nordmenn. Det er avsenderne som betaler Posten for å bruke systemet.

Hvis for eksempel strømselskapet velger å sende regning og personlig informasjon digitalt i stedet for på papir, må de betale en avgift for å sende informasjonen i din digitale postkasse.

Du kan lagre alle dine brev kostnadsfritt i tre år. Posten åpner for at det kan bli aktuelt med betalingstjenester i fremtiden.