<strong>FORSINKELSER:</strong> Flere grunner til at du må tåle å vente i disse dager. Foto: Colourbox.com
FORSINKELSER: Flere grunner til at du må tåle å vente i disse dager. Foto: Colourbox.comVis mer

Posten blir forsinket i sommer

Nattestengte flyplasser er en av grunnene.

I mars måtte Posten meldte om forsinkelser på grunn av problemer ved den nye postterminalen på Lørenskog, og i april var det islandsk aske som førte til treg postgang.

Men det slutter ikke der. Streiken blant vekterne fører også til forsinket post enkelte steder i landet. Mye post fraktes med fly i Norge, og når flyplasser stenges, blir også posten forsinket.

- Vi har noen problemer i Finnmark, og slet med å få sendt post ut av landet i morges, sier informasjonssjef Jørn Michalsen i Posten til DinSide. Utover det kan han fortelle at postgangen foreløpig ikke er veldig hardt rammet av vekterstreiken. Men det kan fort endre seg om streiken utvides til å ramme de største flyplassene hardere enn tilfellet er nå.

Les også: Slik finner Posten pakken din - selv uten sendingsnummer

Og så kommer nattestenging i tillegg

Dessuten er ikke streiken det eneste hinderet for sendingene. Avinor har besluttet å nattestenge flyplassene i Bergen, Trondheim og Tromsø i sommer. Disse tre holdes stengt til henholdsvis 21. juni, 30. juni og 29. juli. Postens transport av A-post og ”Bedriftspakke Ekspress Over Natten” mellom landsdelene foregår med fly på sen kveldstid og natt. Posten anslår at 2,5 prosent av all A-post blir forsinket som følge av dette, selv om de vil prøve å få posten avgårde med tidligere fly eller med alternativ transport.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Her blir pakken din liggende

Mange rammes

En av virksomhetene som rammes, Nav, melder at stengingen kan føre til at meldekort blir forsinket.

Forrige gang DinSide omtalte forsinkelsene i postgangen, var det mange lesere som meldte om forsinkelser i viktig postgang for eksempel fra sykehus. Det kan også føre til at du får regninger for sent. Forsinkelser kan spesielt være komplisert for deg som venter på forsendelser i forkant av ferien. Det kan være regninger som skal betales, eller pass som er bestilt.