Positive til kyss

Hvis du liker å kysse på offentlige steder, kan du glede deg over at 44 prosent av den norske befolkningen reagerer positivt på det.

En studie gjort av Lypsyl/OMD viser folks holdning til kyssing, med størst fokus på offentlig kyssing. De har foretatt en nettundersøkelse på VG Nett blant 1405 personer.

Enige om drømmemann
Mens 44 prosent av oss reagerer positivt på offentlig kyssing, reagerer 33 ikke i det hele tatt og 6 prosent reagerer negativt. I tillegg innrømmer 17 prosent at de vil stirre litt ekstra på et kyssende par.

På spørsmål om reaksjoner på offentlig kyssing mellom homofile eller lesbiske, svarte kun 13 prosent at de var positive til det. Like mange ville ikke reagert, 43 prosent ville stirret litt ekstra og 30 prosent ville vært negative. Menn er mer negative enn kvinner.

Hele seks av syv personer savner mer kyssing i hverdagen.

Elin Tvedt og Dorthe Skappel er kvinnene flest menn drømmer om å kysse. Jenter flest drømmer om å kysse Kåre Conradi. Menn er enige med jentene, og setter Kåre Conradi øverst, dersom de måtte kysse en mann. For kvinner er Pia Tjelta den mest akuelle kyssekandidaten.

Korte kyss
En lignende studie fra 2004 viser at lørdag er den store kyssedagen. Over halvparten av de spurte kysset mest på lørdager. Til sammenligning kysset 25 prosent mest på fredag og 6 prosent mest på søndag. Bare en prosent av de spurte kysset mest på andre hverdager.

Studien viser også at vi liker korte kyss. De fleste bruker mellom et og ti sekunder på et kyss. Spesielt menn liker de korte kyssene.

Korte kyss er ikke nødvendigvis det beste for helsen. Lypsyl.no skriver at du forbrenner 12 kalorier på et lidenskapelig kyss. Kysser du i ett minutt forbrenner du 26 kalorier, ifølge Hicards.

Vi bruker i gjennomsnitt to uker av livet på å kysse.

Filmkyss
Det første filmkysset fant sted i 1896, skriver Hicards. Filmen het "The Kiss", og John C. Rice og May Irwin fikk æren av å gjennomføre kysset. Den filmen som inneholder flest kyss er "Don Juan" fra 1927. Hele 127 kyss blir utført i løpet av filmen. "You’re in the Army Now" inneholder det lengste filmkysset i historien. Kysset mellom Jane Wyman og Regis Tommey varer i tre minutter og fem sekunder.

Wikipedia skriver at verdens lengste kyss varte i nesten 31 timer, og ble gjennomført i Tel Aviv, Israel, i 1999.

Ifølge Forskning.no kysser de fleste med hodet litt på skakke. To av tre snur hodet mot høyre når de kysser. Det er nevrologen og forskeren Onur Güntürkün som har observert 124 kyssende personer på flyplasser, togstasjoner, parker og strender.

Menneskets kyssing kan sammenlignes med dyrenes sniffing på hverandre før parring.

 

Mozon, 11.2.2006