(Faksimile: Elkjop.no)
(Faksimile: Elkjop.no)Vis mer

Populært prissjokk på Elkjøp

DinSides lesere både elsker og hater landets største elektrobutikk.

Vi har tatt en titt på årets mest leste saker.

I begynnelsen av september skrev DinSide om et svært ugunstig pakketilbud fra landets ledende elektrokjede. Pakken inneholdt et digitalkamera, med tilleggsutstyr som minnekort, veske og ministativ.

Men med litt kjapp hoderegning fant vi ut at dette såkalte pakketilbudet hadde en betydelig høyere totalpris enn hva det ville kostet å kjøpe alt i pakken separat. Minnekortet ble for eksempel 300 prosent dyrere som en del av pakken, enn om du hadde kjøpt det separat.

Elkjøps informasjonssjef forklarer den ugunstige prisen med en teknisk feil i nettbutikken, og prisen ble rettet opp som følge av DinSides henvendelse.

Les saken: Prissjokk hos Elkjøp

- Vekket nysgjerrighet og harme

Kristina Picard Foto: Astrid Waller
Kristina Picard Foto: Astrid Waller Vis mer


Saken trigget leserne våre. Ikke nok med at vi fikk inn en haug med debattinnlegg med både kritikk og godord til Elkjøp og oss i DinSide, men saken var også den desidert mest leste artikkelen på DinSide Økonomi i 2008.

- Jeg tror mange leste denne saken fordi Elkjøp er en butikk som de fleste har et forhold til, og fordi det kan være vanskelig å orientere seg i den elektroniske produktjungelen. Vi advarte mot et tilbud som slett ikke var noe tilbud, og det tror jeg både vekket nysgjerrighet og harme hos leserne, sier økonomiredaktør Kristina Picard i DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Picard sier hun ble overrasket over mange av kommentarene fra leserne.

- Det som forundret meg litt i etterkant, var at mange lesere gikk så hardt ut i debatten og forsvarte Elkjøp i denne saken. Det bekrefter i hvert fall at dette er en elektronikkjede som mange har et nært forhold til, og derfor tror jeg saken traff en nerve hos mange, sier Picard.

Emelie Hansen (20) sløser for 99.671 kroner i året. Over halvparten av dette går til impulsshopping. Foto: Kim Jansson
Emelie Hansen (20) sløser for 99.671 kroner i året. Over halvparten av dette går til impulsshopping. Foto: Kim Jansson Vis mer


Kaster bort 100.000 kroner i året

Historien om 20 år gamle Emelie gjorde også inntrykk på våre lesere. Emelie testet ut DinSides nye sløsekalkulator, som forteller hvor mye penger du kaster ut av vinduet hvert år.

- Oh my god! Hvor kommer alle disse pengene fra? Det er mye penger!, sa Emelie da kalkulatoren hadde regnet ut at hun sløser nærmere 100.000 kroner i året.

Les saken: Emelie sløser bort 100.000 i året

Utsiktene for norsk og internasjonal økonomi er ikke veldig oppløftene. Om du er redd for å miste jobben, eller tror du vil få dårligere råd til neste år, kan du bli tvunget til å kutte forbruket ditt. Da bør du gjøre som Emelie, sjekke hvor mye penger du bruker på unødvendige kjøp.

Sløsekalkulatoren >>>

Det finnes et hav av kredittkort, og det kan være svært vanskelig å finne ut hvilket som passer for deg. Foto: Colourbox
Det finnes et hav av kredittkort, og det kan være svært vanskelig å finne ut hvilket som passer for deg. Foto: Colourbox Vis mer


Hvilket kredittkort skal du velge?

DinSide skal hjelpe deg å gjøre riktige valg, enten det er kjøp av ny mobiltelefon eller råd om hvilke butikker som er de billigste. I sommer utførte vi en stor pristest av 21 kredittkort, en artikkel som veldig mange lesere fikk med seg.

En pristest av kredittkort er svært komplisert og omfattende. Det er ikke bare å hente informasjon fra lister på selskapenes nettsider. Blant annet fant vi ut at mange selskaper gjemmer ekstrakostnader som valutapåslåg i deres prisopplysninger. Tar du med deg kredittkortet til utlandet, kan valutapåslaget slå kraftiog ut på regningen.

Les saken: Her er de billigste kredittkortene

Her får du halv pris av lavpris

Priskupp er også populært stoff på DinSide, og dette året har DinSide gitt flere tips om hvordan du kan gjøre hverdagen litt billigere. Vår artikkelserie der vi tipset om en rekke utsalg, såkalte Outlets, gikk rett hjem blant våre lesere.

Akkurat det er ikke så rart. Når disse utsalgene kan friste med inntil halv pris av nedsatt pris, vil det være mange lapper å spare på å ta handleturen til et av disse utsalgene.

Les saken: Er dette Norges beste utsalg?