Pollen ødelegger sexlivet

Ikke nok med at pollen får mange neser til å renne og øyne til å svi, men pollenallergi kan også ødelegge sexlivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sommer og mange kjenner at forelskelsen kribler litt ekstra godt i magen i denne perioden. Med lange lyse dager får vi mer overskudd og energi til å gjøre det aller meste. For mange er sommer ensbetydende med flørting, romantikk og kjærlighet og boblende hormoner.

Men er du plaget med pollenallergi kan det hende du slettes ikke har det sånn, ifølge Expressen.

For nå viser en ny amerikansk studie at kvinner med ubehandlet pollenallergi blir mindre opphisset, har vanskeligere for å få orgasme og kjenner ingen tilfredsstillelse etter gjennomført samleie.

Hos mannen påvirkes ereksjons- og prestasjonsevnen, sexlysten og den generelle seksuelle tilfredsstillelsen negativt.

Etter at pasientene i nevnte studie fikk konstatert pollenallergi og diverse seksuelle problemer, ble de gitt en antihistamintablett hver om dagen - med oppløftende resultater.

Etter en stund med behandling ble de allergiske symptomene redusert og sexlysten kom tilbake.

Diverse symptomer
Vanlige symptomer ved pollenallergi er kløe, nysing, rennende nese og øyne, samt tretthet og nedsatt konsentrasjonsevne, som igjen kan påvirke prestasjonsevnen i arbeid og på skole.

De beste måtene å beskytte seg mot pollenallergi er ved å bruke solbriller, dekke hodet, holde vinduene lukket, skylle håret før du legger deg, skifte klær hyppig, installere pollenfilter i bilen og holde deg unna alkohol. Og her er enda flere råd.

Den amerikanske studien er publisert i tidsskriftet Annals of Allergy, Asthma and Immunology.

Først opprettet: 26.04.06
Sist redigert: 06.07.07