<strong>KONKURS:</strong> Karl Ivar Larsen fikk ikke varene sine fra ElArtikler.no. Grunnen viser seg å være konkurs.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Privat
KONKURS: Karl Ivar Larsen fikk ikke varene sine fra ElArtikler.no. Grunnen viser seg å være konkurs. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Privat Vis mer

Politianmelder nettbutikk

Men nå viser det seg at ElArtikler.no går konkurs.

Publisert
Sist oppdatert

4. mai kjøpte Karl Ivar Larsen et 27 tommer stor skjerm og en SSD-harddisk fra ElArtikler.no.

Han fikk beskjed om at varene skulle sendes dagen etter, men så ble det tyst. Til tross for at nettbutikken hadde tatt pengene hans; alle de 6.800 kronene.

- Etterhvert ante jeg ugler i mosen, sier Larsen til DinSide.

Anmeldte nettbutikken

Da det gikk flere uker uten at varene dukket opp, og uten at Larsen fikk kontakt med nettbutikken, valgte han å politianmelde mannen bak.

- Ut fra mitt syn er det ren svindel når folk tapper kontoen din uten å sende varene. Sånne mennesker må bli stilt til ansvar, mener Larsen.

Mennesket Larsen raser mot, heter Pål Alexander Martinsen. Han driver ElArtikler.no, og kan røpe hvorfor nettbutikken har slitt med å sende varer som normalt den siste tiden.

- Selskapet går konkurs, sier Martinsen til DinSide.

- Så den anmeldelsen kommer han nok ikke langt med.

Tok ikke "en Amentio"

Selskapet hadde ingen ansatte, men mange kunder blir rammet. På tjenester som Kelkoo florerer det av fortvilte nordmenn som sitter med skjegget, men ingen varer, i postkassa.

Til tross for at mange lider under nedleggelsen, hevder Martinsen at de forsøkte å skåne flest mulig. At de valgte å gi seg nå, skal ha vært for å hindre at enda flere kunder ble rammet.

<strong>OGSÅ KONKURS:</strong> Amentio Datakjeden klarte heller ikke å overleve på det norske it-markedet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
OGSÅ KONKURS: Amentio Datakjeden klarte heller ikke å overleve på det norske it-markedet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


- Vi forvalter andres penger, så å leke med dem og prøve å få til noe vi ser ikke går, ville vi ikke, sier Martinsen.

Amentio Datakjeden, på sin side, forsøkte i det lengste å få det til å gå rundt før konkursen...

Kundenes muligheter

ElArtikler.no skal ha tilbakebetalt de fleste kundene. De som ikke har fått varen sin og vil ha pengene tilbake, oppfordres til å kontakte selskapet direkte. Martinsen lover å betale til "kontoen er tom".

Selskapet er ennå ikke slått konkurs, men når det skjer er det bostyrer som tar over pengesekken, og krav må rettes til dem. ElArtikler.no skal visstnok ikke ha skyldt mye penger til andre, så ifølge Martinsen skal det være en reell sjanse til å få pengene sine fra boet også. Ofte kan dette ellers være vanskelig.

Om man har betalt varen med kort, kan man henvende seg til banken for å spørre om erstatning.

Derfor bør du bruke kredittkort ved netthandel

"Drepes av konkurransen"

Det var i april problemene hopet seg opp for ElArtikler.no. Omsetningen skal ikke ha vært stor nok til å holde hjulene i gang.

Selskapet føyer seg inn i rekken av konkurser i dingsebransjen den siste tiden. Blant annet Amentio Datakjeden og Bidnett gikk nylig dukken.

Kunder fortviler etter Bidnett-konkurs

- Hvorfor er det så vanskelig å drive nettbutikk om dagen?

- De store har for mye makt, så det blir vanskelig for en liten aktør å slå seg opp, mener Martinsen, som ikke vil uttale seg om fremtidsplanene.

- For eksempel har Komplett.no distributøren Itegra, og begge to er eid av Komplett ASA. Det gjør at det er enormt små marginer, og konkurransen tar rett og slett livet av oss.

Har du vært kunde hos ElArtikler.no? Hva synes du om at mange små aktører nå går konkurs? Er det like greit å holde seg til de store? Si din mening under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer