Polet er stengt på valgdagen

Heller ikke bestilte varer blir delt ut denne dagen.

Stengte dører på valgdagen. Foto: Colourbox.com
Stengte dører på valgdagen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lett å glemme, siden valg bare forekommer annethvert år, men i forbindelse med at folket slippes til urnene, sier altså bestemmelsene i Alkoholloven at ingen får handle på polet den dagen.

På nettsidene sine minner også Vinmonopolet selv sine kunder på stengningen og at de ikke leverer bestilte varer den dagen:

Alle våre butikker er stengt på valgdagen 9. september. Kundesenteret har åpent som normalt. Vi gjør oppmerksom om at varer bestilt fra Vinmonopolet ikke leveres ut på valgdagen, verken på døren eller på Posten/Post i butikk.

Les også om kommunen som ville ha ølregistrering

Flere stengte dører

Alkoholloven legger ganske strenge begrensninger på Vinmonopolets utsalgstider. De kan ikke åpne før 08.30 om morgenen, og ei heller stenge etter klokken 18. Før søndager og helligdager unntatt Kristi Himmelfartsdag skal utsalget stenge senest klokken 15. På søndager og helligdager skal altså utsalgene være lukket. 1. og 17. mai likeså, samt påske- og pinseaften.

Og dessuten på stemmedagene for stortingsvalg som i år, samt fylkestingsvalg, kommunestyrevalg og lovbestemte folkeavstemninger.

Les også: Ikke sett champagnen på benken

Hva med annen alkohol?

Salg og utlevering av alkoholholdig drikk med høyst 4,7 volumprosent alkohol unntas heller ikke ifølge bestemmelsene i Alkoholloven. Også her er det stopp på stemmedagene for stortingsvalg, fylkestingsvalg, kommunestyrevalg og folkeavstemning vedtatt ved lov.

Moralen er at du gjerne kan ta en hvit dag på mandag? Godt valg!

Les også: Fritt frem å bestille fra utenlandske nettbutikker