STENGTE POL? Det kan gå mot omfattende polstreik fra midten av september. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
STENGTE POL? Det kan gå mot omfattende polstreik fra midten av september. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Polansatte planlegger å tørrlegge Norge

Oslo (NTB): Streik blant Vinmonopolets ansatte kan føre til stengte pol over hele landet.

Norge kan oppleve sin første polstreik på 30 år. Årsaken er at Vinmonopolet avviser kravet fra LO-forbundet Handel og Kontor om innflytelse over pensjonsordningen for de ansatte.

– Ikke ett pol kommer til å holde åpent. Nå planlegger vi hvordan vi skal tørrlegge Norge på en best mulig måte, sier Christopher Beckham, HKs forhandlingsleder i dette tariffoppgjøret, til Fri Fagbevegelse.

Det betyr at sjansen er stor for at alle de rundt 320 polutsalgene vil bli stengt fra midten av september.

Natt til lørdag 17. september blir det klart om de ansatte i Vinmonopolet legger ned arbeidet. Da skal meklingen mellom HK og LO Stat på den ene siden og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter på den andre, være ferdig. Partene klarte ikke å bli enige om en ny, toårig tariffavtale da de forhandlet med hverandre før sommerferien. Nå er det altså opp til Riksmekleren å finne en løsning.

Handel og Kontors hovedkrav er å få på plass en tekst i avtalen som sikrer at de ansatte får innflytelse over tjenestepensjonen hvis den blir endret. Arbeidsgiverne sier det er helt uaktuelt å innfri kravet. (©NTB)

LES OGSÅ:

Disse vinene bør du kjøpe i Sverige

Så lang holdbarhet har vin i kjøleskapet

- Du kan ikke smake forskjell på vin

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer