Skann og betal regningen i Vipps

Plutselig ble det gøy å betale regninger

Glem tasting av lange KID-numre.

UNNGÅ TALL-STYR: Bruk Vipps til å skanne regningen din, så slipper du å taste inn lange konto- og KID-nummere. Foto: Kirsti Østvang
UNNGÅ TALL-STYR: Bruk Vipps til å skanne regningen din, så slipper du å taste inn lange konto- og KID-nummere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vipps har tatt Norge med storm, men tjenesten er mye mer enn bare vennebetaling.

I tillegg til nettbetaling, finnes det en funksjon som gjør det enkelt å spleise på regningen, og så kan du for eksempel sjekke saldoen i nettbanken.

Farvel lange KID-numre

Vipps kan også brukes til å betale regninger.

Du kan få og betale de elektroniske fakturaene dine rett i Vipps, men det nyeste er at du kan skanne papirregninger. Denne siste funksjonen ble lansert tidligere i år.

– De aller færreste foretrekker å motta regninger på papir. Enda verre blir det når du skal betale denne og du må dobbelt- og trippeltsjekke konto- og KID-nummer for å forsikre deg om at du har skrevet riktig. Den nye løsningen i Vipps lar deg skanne og betale regningen rett i appen, enkelt og greit. Verre er det ikke, sa kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes, i en pressemelding i april.

Samtidig rullet Vipps ut muligheten for å skanne QR-koder for betaling.

- Allerede nå har brukerne fått en egen QR-kode som skannes, slik at penger kan vippses uten å måtte legge inn et telefonnummer, skrev de i pressemeldingen.

Slik går du frem

Å skanne en regning i Vipps er usedvanlig enkelt:

  • Åpne Vipps og gå inn på fanen «Hjem»
  • Trykk på knappen «Skann» til høyre for «Send Penger», «Be om penger» og «Kjøp og betal»
  • Gi Vipps tilgang til kameraet
  • Velg mellom å skanne «QR-kode» eller «Regning»
  • Ta bilde innenfor den angitte rammen
  • Vipps skanner så regningen og lar deg betale direkte fra appen
FINNER TALLENE FOR DEG: Når du har tatt bilde av regningen, klarer skanne-funksjonen å finne de riktige tallene for deg - men du må godkjenne at de faktisk stemmer. Foto: Kirsti Østvang
FINNER TALLENE FOR DEG: Når du har tatt bilde av regningen, klarer skanne-funksjonen å finne de riktige tallene for deg - men du må godkjenne at de faktisk stemmer. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Når Vipps har skannet regningen, må du gå gjennom et par valg før den er betalt. Først må du godkjenne at kontonummeret stemmer, deretter KID-nummeret. Så må du taste inn summen som skal betales-.

Før du trykker på «Betal», kan du også endre hvilken konto du vil bruke eller dato for betaling. Merk at du bare kan betale regning med bankkontoen din - du kan ikke bruke betalingskort.

Når betalingen er lagt inn, finner du den under fanen «Betalinger».

Dnb har fakturaskanner

Er du Dnb-kunde, finner du en lignende funksjon i Dnb-appen.

Du går bare til fanen «Betalinger», velger Betal og trykker på kameraknappen over talltastaturet som spretter opp på skjermen. Du kan enten velge å ta bilde med kameraet, hente et bilde fra biblioteket eller importere fra e-post.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!