Play.com: Kundeopplysninger lekket

Den populære nettbutikken advarte i dag kundene sine.

Alle registrerte kunder hos Play.com fikk i dag en e-post fra selskapet, der det advares mot fremtidige phishingforsøk (se definisjon i faktaboks lenger ned).

En av Play.coms samarbeidspartnere når det gjelder markedsføring har nemlig hatt et sikkerhetsbrudd, og i den anledning frykter de at svindlere har klart å karre seg til navn, samt e-postlister fra kunderegisteret til Play.

Se opp for falske e-poster

Play.com presiserer derfor følgende:

  • Play.com vil aldri spørre deg om ditt passord, bank- eller kredittkortopplysninger. Hvis du derfor får en henvendelse om dette i en e-post som gir seg ut fra å være fra Play, så er det altså noen som prøver å lure deg.
  • Hvis du skulle få en slik henvendelse oppfordres du til å ikke svare på den, men i stedet videresende e-posten til privacy@play.com slik at de kan gå videre med saken.

Ingen kortopplysninger lekket

Ifølge The Guardian skal kredittkortopplysningene du har oppgitt til Play. com være trygge.


Nettbutikken får imidlertid kritikk for ikke å ha vært raskere ute med å advare kundene. Kildene til The Guardian påpeker blant annet at de første tilfellene av spam skjedde allerede på søndag, og at det også er umulig for kundene å slette kortopplysningene i nettbutikken. Til det siste skal Play.com ha svart at databasen med kortopplysningene ligger på en intern server som ikke er koblet til nettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik avslører du phishingforsøk

Hvordan kjenne igjen en phishing-mail? Vi har gitt deg oppskriften i en egen artikkel. Som regel vil avsenderen ha deg til å skrive inn brukernavn, passord og betalingsdata. Slik gjennomskuer du svindlerne:

>>>Tre ting du tar dem på