Plagsom SMS-reklame

Tekstmeldinger mellom mobiltelefoner har blitt svært populært den senere tid. Nå ønsker bedrifter å utnytte den populære trenden til å sende reklame som er personlig tilpasset mottakeren.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du kan reservere deg mot reklame og uønskede meldinger. Problemet er at det i dag ikke finnes et sentralt register som gjør hele jobben. Det gjør at du selv må gjøre en innsats

Plagsom SMS-reklame

SMS-Reklame

Ønsket om en mer effektiv markedsføring gjør at bedrifter ønsker å tilpasse reklamen til spesielle målgrupper og aller helst til det enkelte individ.
De aller fleste har vel fått reklame via e-posten sin, men nå begynner også reklamen å strømme inn som sms-meldinger via mobiltelefonen. Det er spesielt reklame for diverse internettsider som dominerer, spesielt hjemmesider som tilbyr ringelyder og logoer til mobiltelefoner.

Ulovlig

I Forbrukerombudet bekrefter de at det har vært en vekst i slik markedsføring, og at de den siste tiden har mottatt en rekke klager på slik uønsket reklame.

-Hvis du ikke har akseptert å motta reklame fra selskapet strider det mot markedsføringsloven, sier Per-Øivind Nielsen fra Forbrukerombudet. Som oppfordrer mobilbrukere som er plaget av slike uønskede meldinger om å melde fra til Forbrukerombudet.

Du kan reservere deg

Du som er Telenorkunde kan ringe 815 48 020 og reservere deg mot reklame til mobilen din. Her kan du reservere deg mot ulike typer reklame, og du vil da bli slettet av listene Telenor selger. Er du Netcom kunde, slipper du dette, ettersom de ikke selger slike kundelister.
Etter nyttår vil du kunne registrere deg i et ">sentralt sperreregister som alle bedrifter blir pålagt å vaske sine registre mot før de sender ut reklame.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Useriøse bedrifter

Det er dessverre umulig å sikre seg 100 prosent mot uønsket reklame. En del useriøse aktører vil vi aldri kunne sikre oss mot, men mye er opp til deg selv. Mange bedrifter registrerer sine brukere der de ber om at du oppgir ditt mobiltelefonnummer. De fleste ber om ditt samtykke om å motta utsendelser, noe du ikke bør gjøre hvis du vil slippe slike reklamemeldinger. Vil du være på den sikre siden bør du ikke oppgi noe telefonnummer i det hele tatt.