Pizza: Her får du oppskriften

Kaloriinnhold per porsjon = ca 500. En porsjon er cirka en kvart pizza. Kilde: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bunnen:

  • 1 1/2 dl. vann

  • 25 gram gjær

  • 2 spiseskjeer med soyaolje

  • 4 1/2 dl. hvetemel
Gjæren skal røres ut i kaldt vann, og olje, mel og salt skal blandes inn.

Elt deigen og la den heve i ca. 20 minutter før den kjevles ut.

Fyll

  • 2 store løk

  • 250 gram med karbonadedeig

  • 1 boks med tomatpurè (75 gram)

  • 1 teskje salt

  • 1/2 teskje med oregano og pepper

  • 1/2 dl. med vann

  • 3 dl. revet ost. Helst halvfet.
Hakk løken før du tar den og karbonadedeigen i stekepanna. Brun blandingen i ett par minutter før du blander inn resten av ingrediensene. La det småkoke i ca 10 minutter, og avkjøl deretter.

Hell på & stek

Spre fyllet jevnt over pizzabunnen og dryss på ost og oregano. Pizzaen stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 15-20 minutter.