Piratjakt på tomgang?

Piratkort i parabolen har latt Ola og Kari fråtse i gratis TV-kanaler. Nå har bransjen sett seg lei på tyvtitterne. Er piratenes tid forbi?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

STOP Norge jobber aktivt for å stoppe piratkort til parabolanlegg i Norge, og nå har de også fått hjelp av Stortinget.

I følge STOP Norge vil endringer i straffeloven gjøre det enklere å straffe både selgere og brukere av ulovlige betal-TV-kort.

Trykk på lenken øverst til høyre for å lese mer om hva du kan bli straffet for.

Regelendringene gir også rettighetshaverne mulighet til å stenge norske og utenlandske nettsider. Dette er et svært viktig skritt, ettersom det er via Internett at TV-piratene har hentet kodene som har gitt dem gratis tilgang til de ulike betal-TV kanalene.

Men vil det hjelpe?

Vi i DinSide skjønner godt at rettighetshaverne reagerer på piratene. I følge STOP Norge er tapene på enorme 150 millioner kroner i året på grunn av piratvirksomheten .

Problemet for bransjen er imidlertid at oppdagelsesrisikoen kan virke minimal, og at folk dermed fortsatt lar seg friste.

DinSide har tidligere intervjuet en ”TV-pirat”, i anledningen samme problemstilling. Hans klare oppfatning var at sjansen for å bli tatt var alt for liten. Hele intervjuet kan du lese her.

Utallige nettsider med koder

Lovendringene skal som nevnt også gjøre det langt lettere å stoppe nettsider som legger ut koder til piratkortene. Her er det uten tvil en formidabel jobb å gjøre. Et av hovedproblemene er vel at så snart en nettside blir sperret, så dukker det opp en ny som tar dens plass.

Et raskt søk på nettet avslørte nemlig flere norske, og utallige nordiske sider som fremdeles tilbyr gratis koder til piratkortene.

Så får vi se da, om sidene forsvinner i tråd med ønskene til STOP Norge.