Pinlig skattestart

Nå viser det seg at halvparten av PIN-kodene ikke fungerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra og med i dag kan du sjekke selvangivelsen på nettet ved å benytte PIN-kodene du har fått fra Skatteetaten. Men nå viser det seg at halvparten av kodene ikke fungerer.

Jeg prøvde å logge inn, men datasystemet har selvsagt en feil, skriver en av mange oppgitte DinSide-lesere i vårt forum.

- Svært mange leverer selvangivelsen på nett. Da er det rett og slett pinlig at Skatteetaten ikke har greit å sørge for at alle kan levere fra dag én, mener Kenneth Kvalvik i Skattebetalerforeningen i sin blogg.

2 millioner koder virker ikke

Ikke alle har mottatt selvangivelsen i posten ennå, men i dag skal alle kunne sjekke på internett ved hjelp av sidene altinn.no eller skatteetaten.no. Nå viser det seg at skatteetaten manglet hele 2 millioner av de totalt 4 millionene PIN-koder som er nødvendige for at alle skal få logget seg inn, sjekket og levert selvangivelsen. Disse kodene ble produsert og sendt ut til alle i et eget brev i desember.

Informasjonssjef Lise Halvorsen i Skatteetaten lover at problemet skal bli fikset i løpet av dagen.

Fikk du baksmell? Her kan du finne ut hvor mye skatt du skal betale i 2009

Kan unngå problemet

Hvis du allerede har MinID, eller hvis du har opprettet et passord på Altinn, kan du få tilsendt et engangspassord på sms. Da omgår du PIN-kodeproblemene hos Skatteetaten.