Piller mot solbrent hud

Pass på huden i sommer. Et kosttilskudd med supersterke antioksidanter kan beskytte deg mot solens stråler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kosttilskudd av typen "superoxide dismutase supplement" (SOD) kan beskytte huden mot skadelige solstråler.

Det mener franske forskere som har testet kosttilskuddet GliSODin på 50 frivillige deltakere.

Testene viser at huden både blir mindre brent og leges raskere hos de som har spist pillene på forhånd.

Effektivt for lys hud
Deltakerne i testen ble delt inn i to grupper som fikk det ekte kosttilskuddet eller en placebopille uten virkestoffer en gang daglig.

Deretter ble huden på innsiden av armen utsatt for en lik mengde UV-stråler fire ganger med en ukes mellomrom mellom hver eksponering.

Målinger av huden viste at tilskuddet både beskyttet huden mot å bli brent av strålene, og at irritert hud ble raskere normal hos de som hadde fått det ekte kosttilskuddet.

De positive resultatene var spesielt tydelige hos testpersoner med lys hud som lett blir solbrent. I denne gruppen fikk deltakerne 8 ganger mer sol på huden før de ble like solbrent som de i kontrollgruppen uten kosttilskuddet, skriver magasinet Nutraingredients.

- Dette studiet bekrefter effekten av GliSODin for å beskytte mot konsekvensene av eksponering for solstrålene. Effekten er spesielt interessant for de med lys hud om utgjør en majoritet av de som oppsøker hudlegen, skriver forskerne fra Center Hospital University i Besançon i sin rapport.

Livets enzym
Enzymer av typen SOD har også fått kallenavnet "livets enzym" og regnes som en svært kraftig antioksidant. Virkestoffene i GliSODin utvinnes av en type melon som er kjent for å inneholde svært høye nivåer av antioksidanter.

Produktet ble lansert i Japan for tre år siden og selges nå også i Frankrike og Belgia. Det er uklart om kosttilskuddet vil bli å få kjøpt i norske butikker med det første.

 

Mozon.no, 11.06.2005