Pille mot spillavhengighet

Medisinen Nalmefene er effektiv mot alkoholavhengighet. Nå viser det seg at den virker effektivt mot spillavhengighet også.

Sykelig spillavhengighet rammer rundt en til to prosent av alle voksne og det finnes i dag få behandlingsmetoder som virker, sier lege Jon E. Grant ved University og Minnesota Medical School,

I et forskningsforsøk fikk 207 spillavhengige prøve medikamentet Nalmefene i 16 uker. Gruppen ble delt i to der den ene fikk medisinen, mens den andre fikk placebo.

Resultatene viser at 59 prosent av de som fikk Nalmfene hadde en meget god forbedring, sammenlignet med gruppen som fikk placebo.

NTNU-professor Gunnar Götestam mener denne forskningen er svært seriøs og at det i dag finnes for få hjelpemidler for spillavhengige.

- Jeg kjenner godt til forskningsteamet i Minnesota. De har gjennomført de fleste legemiddelutredningene som er gjort, sier Götestam til Mozon.

Han sier at Nalmefene ikke er brukt i Norge for å kurere spillavhengighet, her brukes det mest kognitiv terapi.

- I den norske befolkningen lider rundt en prosent av sykelig spillavhengighet, men blant ungdom er den oppe i rundt tre til fire. I spill der penger ikke er involvert er avhengigheten noe høyere, sier han.

 

Mozon.no, 10.03.2006