Piercing farlig for nyfødte

Piercing i brystvortene kan smitte de små med farlige bakterier. seksjonsoverjordmor Inger Sofie Johannesen ved Kvinneklinikken på Haukeland sykehus i Bergen som nå advarer gravide og ammende mot å ha smykker i brystene.

Mors piercing farlig for nyfødte

Piercing i brystvortene kan smitte de små med farlige bakterier. Det er seksjonsoverjordmor Inger Sofie Johannesen ved Kvinneklinikken på Haukeland sykehus i Bergen som nå advarer gravide og ammende mot å ha smykker i brystene.

- Piercing i vitale kjønnsdeler medfører smittefare , ikke bare for kvinnen og hennes barn, men til andre kvinner og barn på klinikken, sier Johannesen til Bergensavisen. - Det kommer stadig oftere inn kvinner med piercing, legger hun til.

Vanskelig å amme

Johannesen peker på at smykkene kan utsette barna for allergifremkallende stoffer, og at det kan hindre amming.

- Stikker man hull i brystvorten ødelegger man også noe av melkegangen. Det kan gjøre ammingen vanskeligere. Det sier seg selv at det er vanskelig for barnet å amme når moren har en ring eller jernstang i brystvorten, sier Johannesen.

Advarer på grunn av smittefare

Johannesen sier til VG i dag at advarselen mot piercing er en del av det forebyggende arbeidet for å hindre sykehusinfeksjoner. Fødeavdelingen er mest sårbar. Kvinner er aldri mer utsatt for smitte enn når de er gravide, fødende og i barseltiden. Når barseltiden er over, må kvinnene gjerne pierce seg på nytt, sier Johannesen, og legger til at hun ikke har noe mot at kvinner pynter seg, men at hun ønsker å ivareta mødre og barn.

Kilde: VG

Bearbeidet av Silje Stavik mozon.no 28.06.01