Personlig slavedriver

Madonna har det. Cameron Diaz og Jennifer Lopez også. Ikke bare er de vellykkede kjendiser, alle har hver sin personlige trener. Treningstrenden vokser i Norge

Stadig flere investerer tusenvis av kroner i egen helse for å få en personlig trener til å utarbeide et skreddersydd personlig opplegg.

- Da vi startet opp med personlige trener hadde vi mest kjendiser og folk med god økonomi som kunder. Nå er det derimot alle typer mennesker som bruker PT, sier Trond Hansen, personlig trener og produktsjef for treningsstudio hos SATS.

For småbarnsmødre
Han forteller PT-kunder er alt fra unge mennesker som trenger hjelp til å oppnå fysiske prestasjonsmål ved Politihøyskolen eller Forsvaret til middelaldrende menn som har fått råd fra legen sin om å trene. En annen stor PT-kundegruppe er travle småbarnsmødre.

- Den typiske kunden er en kvinne midt i 30-årene gjerne med barn som ønsker effektiv trening der hun ser raskt resultater. Med PT får de fort et kjempeløft, fordi de pushes til å tøye grensene sine. Mange ønsker seg ned i vekt og vil stramme opp litt her og der.

En undersøkelse tidligere i høst viser at sylslanke kjendismødre får vanlige jenter til å slanke seg for raskt etter fødselen.

LES HELE SAKEN HER: NYBAKTE MØDRE VIL HA KJENDISKROPP

Voksende trend
SATS har i dag rundt 90 000 medlemmer , men fortsatt er det bare tre prosent av kundemassen deres som har prøvd PT. Hansen tror at trenden vil vokse seg mye, mye større i årene som kommer.

- De som begynner med PT blir svært fornøyde. 8 av 10 førstegangskunder prøver PT flere ganger. Dessuten bruker stadig flere mer penger på egen helse. Hudpleie, massasje, spa og trening er i vinden som aldri før. Ved å bruke en personlig trener, får man økt effekt av treningen. Nesten alle når de målene de setter seg. Det er lettere å lykkes når oppfølgingen er så tett, sier Trond Hansen.

En personlig trener kan hjelpe deg med:

Generelt mer overskudd i hverdagen

Har for liten tid til å trene

Varig vektreduksjon

Bedre forutsetninger i en spesifikk idrett, for eksempel golf

Mer muskulatur

Ukjent med trening og ønsker å komme i gang

Opptrening etter skader eller rehabilitering

Motivasjon

 

Mozon.no,17.11.2005