Perfekt å stumpe røyken i dag

Nå markeres Verdens tobakksfrie dag.

- Tenk penger, skriver en av leserne. Ved å stumpe røyken fikk hun råd til en flytur til Oslo og opphold på et dyrt hotell.  Foto: Colourbox
- Tenk penger, skriver en av leserne. Ved å stumpe røyken fikk hun råd til en flytur til Oslo og opphold på et dyrt hotell. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den har vært markert siden 1988, og feires egentlig den 31. mai, i 177 land totalt. Men siden dagen faller på en søndag i år, har Helsedirektoratet valgt å markere den i dag, den 29. mai.

Ta testen: Hva du kan om tobakk?


Temaet i år er tobakksfri barndom, og målgruppen er foreldre og gravide, helsepersonell og andre som er i daglig kontakt med barn.

–Mange synes det er vanskelig å snakke med helsepersonell om røykeslutt, spesielt om man er gravid. Røyking og snusing under svangerskapet kan oppleves stigmatiserende, sier Kaja Kierulf, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, i en pressemelding.

Oppfordres til å slutte

I tillegg til markeringer på landets helsestasjoner, har en radiokampanje telt ned til Verdens tobakksfrie dag, med en ny spot hver dag denne uken.

Radiospottene oppfordrer lytteren til å være røyk- og snusfri på Verdens tobakksfrie dag, og til å kontakte Røyketelefonen på telefon 800 400 85 for hjelp til røykeslutt.

Det var WHOs (Verdens helseorganisasjon) medlemsland som i 1987 vedtok å opprette en antirøyke-dag.

Målsettingen var å skape oppmerksomhet om den død og de skader nikotin medfører.

Her kan du ta enda en test om tobakk!