Per Gunnar kan få 8.000 kr ekstra i året

Ved nesten å ikke gjøre noen ting. Men er det risikofritt?

<B>GENIALT?</B> Er han riktig heldig, kan Per Gunnar tjene drøyt 8.000 kroner i året. Men han tar en ganske stor risiko. Foto: Per Ervland/Privat
GENIALT? Er han riktig heldig, kan Per Gunnar tjene drøyt 8.000 kroner i året. Men han tar en ganske stor risiko. Foto: Per Ervland/Privat Vis mer

For kort tid tilbake skrev vi om de svært gode innskuddsrentene til Nordax Finans. Setter du penger inn på en sparekonto i Nordax, får du hele 4,5 prosents rente, noe som lenge har vært høyere enn hva banker i Norge kan tilby.

En leser har skrevet til oss og påpekt at Nordax kan tilby så gode renter, at det faktisk kan lønne seg å ta opp lån i en bank og sette pengene inn på en slik sparekonto.

Og ja, det kan være penger å tjene på å overføre penger på denne måten, men man bør tenke seg godt om, sier økonomiekspert.

Les også: Siste sjanse for rekordlav lånerente

- Kan tjene 8.000 kroner

Per Gunnar Thorkildsen er en av de som er blitt fristet av de høye innskuddsrentene til Nordax. Han har overført lånepenger fra Skandiabanken inn på sparekonto i Nordax, fordi sistnevntes innskuddsrenter er høyere enn utlånsrentene til Skandiabanken.

- Jeg har opprettet konti for min kone og meg, og satt inn totalt 800.000 kroner. Pengene har jeg likvid fra Skandiabanken boligkreditt, sier Thorkildsen.

Han forklarer at rentedifferansen per i dag er på 1,4 prosentpoeng, noe som gir dem 11.200 kroner i året. Trekk fra 28 prosent skatt, og han sitter igjen med 8.064 kroner per år.

- Greit betalt for noen minutters jobb, synes jeg.

Finn beste boliglåsrente her | Finn beste sparerente

- Risikosport

Økonomisk rådgiver og daglig leder i Pengedoktoren, Agnes Bergo, sier en bør tenke seg nøye om før en setter lånepenger inn på sparekonto.

Agnes Bergo, Pengedoktoren.no Foto: Alexander Bergo
Agnes Bergo, Pengedoktoren.no Foto: Alexander Bergo Vis mer


- På generelt grunnlag vil jeg aldri anbefale å ta opp lån/kreditt for å sette pengene inn på sparekonto med gunstig rente, sier Bergo.

DinSide: - Så du vil ikke anbefale Thorkildsen å ha lånepengene på sparekonto?

- Dersom renten på både lån og innskudd flyter, vil han ikke tjene på dette på lang sikt, sier Bergo til DinSide.

Men; ingen regler uten unntak...

- Når det er sagt, kan det noen ganger oppstå situasjoner der man på kort sikt kan tjene på å ta opp lån for å sette pengene inn i banken, sier Bergo.

Hun forklarer at bankene gjør dette selv på innskudd/lån med én eller få dagers varighet.

- Det kalles arbitrasje, og er en risikosport. Men en slik operasjon kan altså være lønnsomt også for privatpersoner – dog i svært korte tidsintervall for dem som følger svært godt med.

Sitter klar med uttaksskjema

Per Gunnar Thorkildsen er klar over at han må følge nøye med, slik at han ikke ender opp med å tape penger på å sette lånepengene inn på sparekonto.

- Jeg har uttaksskjema klart, dersom differansen mellom lånte penger fra Skandiabanken og innskudd i Nordax skulle gå i null, sier Thorkildsen til DinSide.

«Greit betalt for noen minutters jobb, synes jeg. Per Gunnar Thorkildsen»


Foreløpig er han strålende fornøyd med valget om å sette pengene inn på denne sparekontoen.

- Vi hadde i utgangspunktet ingen betenkeligheter med å sette penger inn på en slik konto, men undersøkte det vi anså som nødvendig. Og det viktigste er at innskuddet er garantert av det svenske banksikringsfondet.

Det svenske banksikringsfondet, Riksgälden, sikrer kundene inntil 500.000 svenske kroner, dersom banken skulle gå konkurs. Dette tilsvarer drøyt 400.000 norske kroner, med dagens kurs.

Er det trygt å la Nordax ta vare på pengene dine?