Har du fripoliser? Filmer på YouTube skal få deg mer interessert i pensjon. Foto: Kristina Picard
Har du fripoliser? Filmer på YouTube skal få deg mer interessert i pensjon. Foto: Kristina PicardVis mer

Pensjonen vil overraske mange

Syv informasjonsfilmer om pensjon skal få folk til å åpne øynene.

– Mange vil få en ubehagelig overraskelse senere i livet med mindre de setter seg inn i pensjonsregler og -muligheter nå, sier kommunikasjonsdirektør i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) Leif Osland til DinSide.

Det er faktisk så stor forvirring og så lite kunnskap om pensjon at NAV, Norsk Pensjon, FNO, Statens Pensjonskasse, Fellesordningen for AFP, AksjeNorge og Senter for seniorpolitikk har gått sammen om å lage filmer som skal hjelpe oss med å forstå budskapet.

Furore film har produsert syv informasjonsfilmer om pensjon som ligger klare på YouTube: www.youtube.com/Pensjonsfilmer

– Forhåpentligvis vil stadig flere innse at tiden er overmoden for å skaffe seg oversikt over egen pensjonsstatus og ta nødvendige grep, sier Osland.

Nedenfor ser du informasjonsfilmen om privat tjenestepensjon.

SE OGSÅ: Studenter taper pensjon

Lite kjent ordning

Osland peker for eksempel på at enkelte ordninger virker å være mindre kjent enn andre.

Kommunikasjonsdirektør i FNO Leif Osland smiler, mer er egentlig alvorlig bekymret for at nordmenn i liten grad sparer til pensjonstilværelsen. Foto: FNO
Kommunikasjonsdirektør i FNO Leif Osland smiler, mer er egentlig alvorlig bekymret for at nordmenn i liten grad sparer til pensjonstilværelsen. Foto: FNO Vis mer


– Flere enn regjeringen hadde trodd på forhånd, har benyttet seg av muligheten til å gå av tidlig gjennom folketrygden. Det er derimot få som har benyttet den samme muligheten gjennom tjenestepensjon, noe som tyder på at det ikke er så mange som kjenner til den muligheten, sier Osland.

FNO vil fortsette å ha fokus på pensjon.

– Det er en målsetning å bevisstgjøre flere, sier Osland, som presiserer at filmene kan benyttes av alle, for eksempel i undervisning hvis noen ønsker det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et sted å begynne

Er du i tvil om hvordan din økonomi vil bli i alderdommen, kan du starte ved å klikke deg inn på Norskpensjon.no.

Med få tastetrykk får du en samlet oversikt over dine pensjonsordninger per i dag - og hva du ligger an til å få utbetalt når tiden er inne.

LES MER: Her er pengene dine