Penis-spray gir maratonsex

Skyter han raskere enn sin egen skygge? En rask dusj på penis kan utsette utløsningen med flere minutter.

Irske forskere har nå testet effekten av en "utløsnings-utsettende" spray som skal hjelpe menn med for tidlig utløsning.

- Sprayen har potensialet til å bli en enkel og ny behandling for menn med prematur ejakulasjon, er konklusjonen fra forskerne ved Royal Victoria Hospital i Belfast.

Britiske menn klarer det i over syv minutter mens nederlendere bare holder ut i fem. Hvor lenge holder du? Les mer her:

To minutter
Undersøkelsen er gjort blant 54 heteroseksuelle menn som alle hadde det til felles at de kom i mål omtrent ett minutt etter å ha startet samleie. Mennene ble delt opp i to grupper og fikk beskjed om å spraye penis et kvarter før moroa skulle starte.

Den ene gruppen fikk utlevert den ekte sprayen som inneholder de bedøvende midlene lidokain and prilokain. Den andre gruppen fikk bare en bløffe-spray uten noen aktive virkestoffer.

Rapportene som kom inn til forskerne etter en runde i sengehalmen, viste at utholdenheten ble forlenget med over to minutter hos 55 prosent av de som fikk den ekte sprayen. Én av fem menn opplevde også å forlenge samleietiden med over fire minutter, mens placebobrukerne jevnt over fikk mye dårligere resultater.

Uten kondom
Fordelen med sprayen om vil bli solgt under navnet TEMPE, er at det ikke er nødvendig å bruke kondom sammen med sprayen. Men det kan fortsatt ta litt tid før produktet kommer i salg, skriver magasinet WebMD.

Virkestoffene lidokain and prilokain finnes også i den lokalbedøvende kremen Emla. Dette produktet er reseptpliktig i Norge og er beregnet på mer uskyldige områder som sprøytestikk eller små inngrep i huden. Og om du mot vår anbefaling føler deg fristet til å eksperimentere på egenhånd: Bruk i alle fall kondom. Forskerne er nemlig ikke sikre på hva slags bivirkninger slike virkestoffer kan ha på kvinnens edlere områder.

Les mer: Nå kan du også få kondom på sprayboks