KM SOM TELLER: Hvilket fremkomstmiddel du bruker til og fra jobb er uvesentlig, det er antallet kilometer som gir rett på skattefradrag. Foto: Per Ervland
KM SOM TELLER: Hvilket fremkomstmiddel du bruker til og fra jobb er uvesentlig, det er antallet kilometer som gir rett på skattefradrag. Foto: Per ErvlandVis mer

Pendlerne som reiser langt vil få større skattefradrag

- En hyggelig økonomisk gevinst, sier pendler René Kristensen.

Skattefradraget for dem som reiser langt til og fra jobb vil bli større fra og med neste år. Dette gjelder også René Kristensen, som nylig flyttet til Tønsberg i Vestfold og pendler til Oslo daglig.

René kristensen pendler daglig mellom Tønsberg og Oslo, og er en av dem som vil få glede av endringen av skattefradraget. Foto: Privat
René kristensen pendler daglig mellom Tønsberg og Oslo, og er en av dem som vil få glede av endringen av skattefradraget. Foto: Privat Vis mer

- Dette er kjempefint for meg og alle andre som pendler fra vestfoldbyene, sier Kristensen, som regner med å pendle noen år til, og er takknemlig for den økonomiske gevinsten, selv om reisetida fortsatt blir like lang fortsatt.


Høy sats for flere kilometer

Alle som reiser mer enn 20 kilometer hver vei til og fra arbeid, får et skattefradrag for pendlingen. Men det er de med minst 76 kilometer hver vei til jobben som vil nyte godt av fradragsendringen som kommer i 2012.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2012 at pendlere skal få 1,50 kroner per kilometer til og med 50.000 reiste kilometer, og ikke til og med 35.000 slik det er i dag.

Med de gjeldende reglene får man 0,70 kroner per kilometer for det man reiser over disse 35.000 årlige kilometrene.

For de som pendler 50.000 kilometer per arbeidsår, blir skattefradraget 12.000 kroner høyere i 2012 enn det er i år.

Les også: Nytt årskort for pendlere - men sjekk vilkårene før du kjøper det

Vil fradragsendringen gi deg en større skattefordel enn i år? Sjekk lista nedenfor, som sier noe om hvor langt du må reise til og fra jobb for å nyte godt av fradragsendringen:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Pendlere til Oslo sentrum som bor lenger unna enn: Minnesund i Akershus, Råde i Østfold, Holmestrand i Vestfold, Brandbu i Oppland og Sokna i Buskerud.
  • Pendlere til Trondheim sentrum som bor lenger unna enn for eksempel Levanger.
  • Pendlere til Stavanger sentrum som bor lenger unna enn for eksempel Egersund.
  • Pendlere til Bergen sentrum som bor lenger unna enn for eksempel Norheimsund.
  • Alt om Statsbudsjettet 2012 får du her!

    Skatteetaten har mer informasjon om fradrag for reiser mellom hjem og fast arbeidssted.