Pass på: Stor reisesvindel på norske nettauksjoner

QXL er en av flere nettauksjoner som i det siste har blitt rundlurt av sleipe svindlere. Intetanende og godtroende nordmenn sitter igjen med tomme lommebøker, og drømmeferien må de se langt etter. Ikke gå i den samme fellen!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Selskapet ClubClass Holidays har i den siste tiden lagt ut fristende feriereiser på ulike nettauksjoner, deriblant QXL, nordens største auksjonshus på internett.

ClubClass Holidays har solgt feriereiser mot forskuddsbetaling på auksjonene uten å ha hatt dekning for sine annonserte reiser. Selgeren av reisene er registrert i Sverige, og saken er derfor anmeldt til svenske politimyndigheter.

For de uheldige feriereisende er dette likevel en fattig trøst. Har de betalt billettene på forhånd kan de nemlig se langt etter billettene.

Tragisk

Marius Frank, daglig leder i QXL Auksjon Norge, håper færrest mulig har latt seg lure.

- Vi har hele tiden advart medlemmene våre mot forskuddsbetaling, og dette gjelder særlig når man handler med utenlandske selskaper, sier han.

Svindelselskapet har altså operert internasjonalt. Politiet vet hvem som står bak reisesalget i Sverige, men vet ennå ikke om disse igjen har blitt lurt av bakmenn.

Marius Frank har i dag sendt ut en e-post til alle medlemmene i QXL, for å advare om svindelen.

I e-posten står det blant annet: Vi i QXL Auksjon har snart gjennomført 500.000 handler, og teller 80.000 medlemmer. På en såpass omfattende markedsplass som dette er det nærmest umulig å gardere seg mot denne type hendelser. Svindel forekommer i dagliglivet så vel som på nettet. Antallet transaksjoner tatt i betraktning representerer ikke forøk på svindel pr. i dag noe problem på QXL. Hos oss skal du føle deg trygg. Vi oppfordrer likevel til å ta dine forhåndsregler før du sender penger til ukjente aktører.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har sannsynligvis markedets strengeste rutiner på vår tjeneste. Vi går imidlertid nok en gang gjennom våre kontrollrutiner, og sjekker om vi på noen måte har muligheter for ytterligere forbedring, som følge av denne saken.

Til tross for at QXL.no ikke har noe formelt ansvar i denne saken føler vi et stort moralsk ansvar. Vi velger derfor å stille det vi har av ressurser inn på å bistå de som så ulykksalig har blitt rammet av ClubClass Holiday.

Kontaktpersoner:

  • Marius Franck, daglig leder QXL Auksjon Norge AS, +4790895530,

  • Politiet i Væstra Gøtaland v/ Pia Blomstrand, GØTEBORG +46317392372