Ser du dette skiltet, bør du snarest flytte bilen! <i>Foto: Camilla Ursin</i>
Ser du dette skiltet, bør du snarest flytte bilen! Foto: Camilla UrsinVis mer

Pass på bilen din!

Samferdselsetaten rydder veiene for snø. Står din bil i veien, koster det deg fort et par tusenlapper.

Rydder gatene

Trafikketaten måker veiene. Nå som det grøvste er tatt fra veien og fortauene, er det veikanten som skal til pers. En veikant mange bruker til å parkere.

Det er nok mange som parkerer i byen som har latt bilen stå, i de siste ukenes snøfall. Ikke bare tar det lang tid å spa seg ut om morgenen, men flere vegrer seg for trafikkaos, og kjører kollektivt. Og når en ikke bruker bilen, er det lett å bare la den stå i snøen.

Det kan imidlertid koste deg dyrt. Står du i veien for trafikketaten, blir det nemlig både parkeringsbot, inntauingsavgift - og døgnleie for oppbevaring, dersom du ikke skulle klare å hente den innen ett døgn.

Se etter skiltet!

Ifølge Odd Bratteberg, fungerende direktør i Samferdselsetaten i Oslo kommune, må det settes opp varsel om snørydding minst 24 timer før arbeidet påbegynnes.

- Vi oppfordrer alle til å være oppmerksomme på skiltene, vi vil jo helst unngå å taue inn biler, sier Bratteberg.

Han kan fortelle at hittil i år har Oslo kommune kjørt unna 8.521 snølass. (Tall fra forrige fredag, red. anm.) Oslo-snøen havner på kommunens snødeponier på Åsland og Hasle. - Der ligger snøen til våren, og så rensker vi opp grus og rask etterpå.

Omtrentlig informasjon om hvor og når Samferdselsetaten brøyter finner du på nettsidene til din kommune, eller ved å kontakte din lokale samferdselsetat.

Trafikketaten tauer

Skulle du ikke rekke å flytte bilen din før snørydderne kommer, er det Trafikketaten som tauer den vekk. Prisen blir som ved en vanlig feilparkering: Parkeringsbot pluss inntauingsgebyr. I tillegg kommer døgnavgifter, om du ikke henter bilen med en gang.

Prisen kan variere fra kommune til kommune. I Oslo koster det 2.090 kroner for inntauing av kjøretøy under 5.000 kilo og 3.777 for kjøretøy på mer enn 5.000 kilo. Du betaler i tillegg 180 kroner per påbegynte døgn bilen står i inntauingsanlegget, og et parkeringsgebyr på 500 kroner. (Priser for Oslo, per 18.05. 2005.)

NB! Husk å ta med gyldig legitimasjon når du skal hente bilen din. Ingen legitimasjon, ingen bil.

HJELP! Det er ikke bare bilen som vil ha godt av litt snømåking. Det vil eiers lommebok også. Foto: Camilla Ursin Foto: Camilla Ursin Vis mer