<b>STOPP!</b> Mange nordmenn føler de ufrivillig blir økonomisk belastet av tjenester fra 2333. Foto: Per Ervland
STOPP! Mange nordmenn føler de ufrivillig blir økonomisk belastet av tjenester fra 2333. Foto: Per ErvlandVis mer

Pass deg for dette nummeret!

Det er én innholdsleverandør som går igjen når forbrukerne klager.

2333 - et nummer det er verdt å merke seg hvis du vil unngå unødvendig store utgifter på mobilregningen din.

Dette er nummeret vi får desidert flest tips om og klager på hit til DinSide, og det er ikke bare til oss forbrukerne klager på tjenester fra 2333.

Også Forbrukerombudet mottar klager på tjenester som stammer fra kortnummeret 2333, for enten du svarer på en IQ-test eller får beskjed om at du er besøkende nummer 999 på en webside, så havner du fort "i klørne" til 2333, et nummer driftet av mobiltjenesteleverandøren Aspiro.

Slik går de fem på

Min sønn svarte på spørsmål som poppet opp på Internett - en såkalt IQ-test. Jeg oppgav mobilnummer og abonnement for å få tilsendt svar. Etter å ha gjort det fikk jeg opplyst å bli trukket 200 kr. Siden har jeg fått mange meldinger fra 2333. [...] Jeg synes dette er svært alvorlig, og håper dere tar saken, er ordlyden i en formell klage til Forbrukerombudet.

Vedkommende er slett ikke alene om å føle seg lurt av tjenester levert av 2333, og vi har tidligere sett nærmere på hva som skjer hvis du for eksempel prøver deg på IQ-testen.

 • DinSide-journalist ble lurt: Så lett tok de 50 kroner
 • Mange som føler seg lurt

  Formutråden om 2333 på Telefonterror.no er lang. Foto: Telefonterror.no
  Formutråden om 2333 på Telefonterror.no er lang. Foto: Telefonterror.no Vis mer


  Et søk på Telefonterror.no avslører at det er mange som er sinte på tjenester som kommer fra 2333. Men det bekrefter også det vi tidligere har fått høre fra Aspiro, nemlig at de leier ut nummeret til ulike tjenesteleverandører.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  - Vi har et ansvar for å følge opp at de som bruker kortnummeret vårt, følger norsk lovgivning. Vi foretar regelmessige stikkprøver, og det har hendt vi har stengt tjenester fra leverandører hvis det har vært brudd på norsk lov, CPA-reglementet eller våre retningslinjer. Vi ønsker ikke å ha kunder som ikke følger reglene, har Kristin Breivik Eldnes i Aspiro tidligere uttalt til DinSide.

  Det skal for ordens skyld sies at Aspiro også drifter kortnumrene 1900, 1904, 1905, 1936, 1937, 1967, 2003, 2004, 2108, 2210, 2225, 2286, 2490, 26300 og 26600 her i Norge.

  >>> Ikke ta telefonen hvis disse ringer

  STOPP hjelper ikke?

  Normalt skal det være mulig å sende STOPP til det nummeret du mottar meldinger fra, for å stoppe slike tjenester. Men kanskje er det ikke så enkelt?

  - Hvis du bare kunne sende STOPP, hadde du stoppet alle tjenestene fra det nummeret, og så måtte du blitt nødt til å melde deg på enkelttjenester igjen. Derfor må du lese velkomstmeldingen du får, ekstra nøye, opplyser en kundebehandler hos Aspiro.

  Hun legger til at du skal motta en melding om at du abonnerer på flere tjenester, og da må du spesifisere hvilken tjeneste du ønsker å avslutte.