Paro er en gledesspreder

Avansert robotsel gir helsegevinst med enhver bevegelse.

Las Vegas CES 2009: Ekte kroppskontakt går aldri av moten, og når ikke det er aktuelt kan også kjæledyr være redningen for de mange selskapssyke sjelene dere ute. Men ikke alle klarer å ta vare på en hund eller katt; allergier, annen sykdom og ikke minst høy alder er noen mulige scenarioer.

Og det er altså her den japanske roboten Paro kommer inn. For Paro er ikke noe standard kosedyr, her er i stedet målgruppen pasienter eller brukere på ulike helseinstitusjoner (pleiehjem, aldershjem osv).

Vi skal innrømme at vi var litt skeptiske, men etter å ha sett Paro i aksjon er vi rett og slett frelst.

Genial

For ikke bare er Paro ufattelig myk å tafse på, han har også fem ulike sensorer som gjør at han reagerer på stemmen din, berøringene dine, samt endringer i lyset (dag&natt).

Se selv:

Etterhvert som Paro blir kjent med et menneske utvikler han også sin egen karakter basert på hvordan du behandler ham.

Kosebevegelser som berøring og klapping blir lagret i minnet slik at Paro etterhvert oppfordrer pasienten eller brukeren til å gjenta bevegelsen.

Dette går også motsatt: Skulle brukeren få et raserianfall vil også Paro lagre hvilke bevegelser den gjorde som utløste reaksjonen, og unngå disse i framtiden. Akkurat denne funksjonen har ifølge den japanske delegasjonen vi møtte på messa gjort Paro spesielt populær blant autister.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer info her: Parorobots.com

Trykk her for flere saker fra årets CES-messe!