Parkeringstyranni

KOMMENTAR: Mens vi bar kjøleskap og vaskemaskiner til den store gullmedaljen, fikk vi parkeringsgebyr fra en overivrig trafikkbetjent. Mon tro om han kjedet seg den kvelden?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ja, jeg forstår at vi trenger parkeringsvakter. Og ja - jeg vet også at jobben deres kan være ubehagelig.

Min påstand er likevel at trafikkbetjentenes anseelse ville nådd uante høyder om de hadde blitt flinkere til å utvise skjønn, framfor å være paragrafryttere av verste sort.

Tenke - Tenke!
Tenke - Tenke! Vis mer

Uansett hvor stor eller liten makt du har - det er nemlig fortsatt lov å bruke hodet.

Flyttesjauen

Med stor stasjonsvogn og tilhenger fra Statoil skred vi til verket. Kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin skulle flyttes fra A til B.

Klokken var 21:30 da vi kom fram til den nye leiligheten. Det første vi oppdaget var at hengeren var for stor til at flyttelasset kunne kjøres inn i bakgården. Nærmeste parkeringsplass lå i tillegg 200 meter unna. Ikke bare er det langt å gå når du har en vaskemaskin under armen, det var heller ikke der store nok plasser til bil og henger.

Løsningen ble å sette bilen og hengeren på fortauet rett utenfor oppgangen. Dette så vi på som et lite problem. Fortauet var nemlig så bredt at man fint kunne passere kjøretøyet - med rullestol om nødvendig - uten å måtte gå ned i veien.

Så feil kunne vi ta.

Gebyrkåt

image: Parkeringstyranni

Både bilens bagasjerom og hengerens dører sto på vid gap, der vi stresset opp og ned til tredje etasje med hvitevarene. Det var altså liten tvil om hva vi drev med - selv om nattemørket hadde begynt å krype på.

Klokka var 22:15 da jobben var gjort, og det var først da vi satte oss i bilen at vi oppdaget boten på vinduet. Boten var skrevet ut 22:05, og betjenten var selvsagt som sunket i jorden.

Han eller hun må virkelig ha tatt beina på nakken. Det gikk maks fem minutter mellom hver gang vi hentet et nytt flyttelass fra bilen.

Jeg håper vedkommende er stolt av seg selv.

Trist som faen

Til den pliktoppfyllende betjenten som "bare gjorde jobben sin" er det ikke så mye å si, men jeg gjør det likevel:

 • Ja - du har sikkert ditt på det tørre, juridisk sett.
 • Men selv om du kanskje ikke tror det, er det faktisk lov å bruke hodet. Vi sto ikke i veien for noen, og alle som var i nærheten ville se at vi ikke hadde parkert der for moro skyld.

  Jeg kan bare anta at du aldri har flyttet før - da hadde du garantert forstått.

 • Det er også nærliggende å tro at du virkelig kjedet deg denne kvelden. Det kan umulig ha vært mye å gjøre siden du fant det bryet verdt å kaste deg over oss.

  Neste gang du oppdager en lignende situasjon anbefaler vi at du heller ber vedkommende som har parkert der om å flytte seg, eventuelt lar dem gjøre seg ferdig. Forutsatt at man ikke hindrer trafikk for myke og harde trafikanter, er nemlig liten skade skjedd.

  Og hvem vet. Kanskje du da ville fått en klapp på skulderen. Jeg antar at det ville vært en hyggelig avveksling fra de ellers sure blikkene og tilropene du vanligvis møtes med.

  Men det ville kanskje vært litt ekkelt?

Enig - eller uenig?

Legg inn din mening - eller del dine erfaringer med oss, i diskusjonsgruppen nedenfor.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!