<strong>VÅTT?</strong> Nubrella lover deg at paraplyen ikke kan vrenge seg i vinden. Foto: Produsenten
VÅTT? Nubrella lover deg at paraplyen ikke kan vrenge seg i vinden. Foto: ProdusentenVis mer

Paraplyfest

Våt? Det er disse du hadde trengt i dag.

Mens gode vestlendinger har dem både på jobb, i bilen, i veska og hjemme, blir østlendingene rett som det er overrasket av høljende regn. Og ikke er vi spesielt elegante i paraplyføringen når vindene følger med dråpene heller. Men her er paraplyene som kunne reddet dagen, når været slår seg vrang.

Les også: Regn eller sol? Skivebom fra Yr.no

Håndfri

Nubrella fant vi på Amazon.com. Det er en håndfri paraply med gjennomsiktig skjerm. Den snøres fast på eieren med stropper som man har under armene, og man har begge hendene fri. Perfekt om du skal handle, eller kanskje også fin til festivalbruk?

Prisen hos Amazon er 49,99 dollar, cirka 311 kroner.

Her er en vurdering fra en kjøper, som anbefaler varianten med helblank skjerm. (Denne er skrevet inn til Amazon.com.)

Produsenten har mer informasjon på nett.

IMPORTKALKULATOREN: Sjekk hva netthandelen koster deg

Vindtilpasset

Senz har fått både designpriser og hederlig omtale. Så kan man spørre seg om man virkelig har bruk for en paraply som tåler orkans styrke? Foto: Produsenten
Senz har fått både designpriser og hederlig omtale. Så kan man spørre seg om man virkelig har bruk for en paraply som tåler orkans styrke? Foto: Produsenten Vis mer


Flere typer paraplyer synes å egne seg bedre i motvind og kastevind enn andre. Disse modellene som heter Senz Stick ser for eksempel ut til å være som skapt for motvind. De koster fra 54,95 til 70 dollar avhengig av modell (pris hos Amazon.com). Paraplyen kom på markedet i 2007, og har fått mye omtale, blant annet på grunn av sin spesielle design.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Bring yours to the next hurricane party. skryter en av kjøperne, skal vi tro Amazon.com.

I den norske butikkjeden Enklere Liv, markedsfører de også en type "vindsikker" paraply. En variant også kjent fra golfutstyrsforretninger. Disse paraplyene har to overlappende lag med stoff, som slipper vinden gjennom paraplyen, og ergo gjør det vanskeligere å vrenge den. Prisen for orkan-paraplyen er 298 i den norske butikken.

Billig eller dyrt? Her kan du regne ut hvor mye du sløser

Og du kan til og med reparere den gamle!

I Bergen finnes det noe så unikt som en paraplyreperatør. I et smug sentralt i byen ligger verkstedet Paraplyreparatøren, som fikser paraplyer i tillegg til vesker og kofferter. Men skal du gjøre det, bør utgangspunktet ikke være de mest skrotete billigparaply-variantene.