På unødvendig slankekur?

25.000 mennesker i 45 land er spurt. Fire av fem spurte synes fotomodeller og kjendiser er alt for tynne.

Kvinnelige fotomodeller og mange kjendiser er alt for tynne, mener fire av fem spurte forbrukere i hele verden, viser en undersøkelse som firmaet ACNielsen publiserte i uken som gikk.

Overveldende 81 prosent av de spurte forbrukerne er enige i at kvinnelige fotomodeller og kjendiser er for tynne, sa ACNielsen Europas president Patrick Dodd i en pressemelding.

Nielsen har funnet at særlig latinamerikanske forbrukere er sterke motstandere av supertynne modeller, med 91 prosent argentinere og 89 prosent av brasilianerne i tet.

Den nettbaserte undersøkelsen fant også en forbindelse mellom opplevelsen av tynne kvinner og velferdsnivået i de aktuelle landene.

Nordmenn mest kritiske

Både nordmenn og brasilianere synes fotomodellene er for tynne. Foto: Elixia
Både nordmenn og brasilianere synes fotomodellene er for tynne. Foto: Elixia Vis mer


Norge, New Zealand, Sveits og Østerrike var de hardeste kritikerne av motebransjen. Så mange som 94 prosent av de spurte mente modellene er for tynne. Disse landene topper også konsekvent listene hvor innbyggernes livskvalitet blir rangert.

- I disse landenes kultur ligger det en tro på skjønnheten som ligger i god helse. De avviser de supertynne modelltypene som følger motetrender, mener Dodd.

Motforestillingene mot tynne modeller var minst i Asia. Bare 59 prosent av vietnameserne, prosent av inderne og 63 prosent av japanerne mente modellene er for tynne.
Kilde: Yahoo News

Finn din kropp, og hold på den!

Hvis dette bildet faktisk viser europeeres holdninger til kroppstyper, vil kanskje den Europeiske standardiseringskomitéens arbeid med klesstørrelser vise seg nyttig og tilstrekkelig i svært mange år fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finn din nye EU-kropp

  1. Finn din nye størrelse


Finner du din europeiske størrelse nå, og holder på den i noen år, er oddsen høy for at du allerede er slank nok - i hvert fall i Europa.

Nyttig på DinSide
  1. Finn din nye EU-kropp