Overrask med en kjærlighetsmeny!

Hva med å overraske kjæresten med en kjærlighetsmeny i kveld! Finnes det noe mer sensuelt enn å forberede et måltid for en man er glad i?, skriver Elsa Almås. Få tips her!

Overrask med en kjærlighetsmeny!

I dag vil jeg gjerne anbefale en bok til glede for kjærlighetslivet. Boken handler om mat, og er for så vidt en kokebok, men den handler også om sanselighet, glede og god sex.

Av psykolog og sexolog Elsa Almaas

Boken heter rett og slett Kjærlighetsmenyer, og er skrevet av Barbara Enander. Det er utgitt på Ernst G. Mortensens Forlag i 1987, og sannsynligvis ikke lett å få tak i. Dette er imidlertid en bok som fortjener ny blest, så spør etter den!

Men uansett om du får tak i denne boken eller ikke: Selve idéen er viktigst:
Finnes det noe mer sensuelt enn å forberede et måltid for en man er glad i? Du trenger vel egentlig ikke noe kokebok, men kanskje det hadde vært fint med litt inspirasjon?

Hva med for eksempel en måneskinns-supé? Bør bare inntas ved fullmåne, og helst under åpen himmel. Egentlig hører den bare sommernettene til på våre breddegrader. Passende bakgrunnsmusikk er Glenn Millers Moonlight Serenade . Husk at her skal det ikke spares, verken på det sentimentale, det romantiske eller det dramatiske. Her gjelder det å spille på hele følelsesregisteret.

En absolutt betingelse for at en slik måneskinnssupé skal bli vellykket, er at dere begge er hodestups forelsket - i hverandre. Brytes dette budet og dere bare er sånn passe begeistret for hverandre og bare halvveis nyter mat, drikke og musikk, ja da brytes også fortryllelsen. Da gjemmer månen seg bak tunge skyer, fuglene slutter å synge og vinen forvandles til vann.

Barbara Enander skriver videre at romantikkens verste fiende er matlaging og matos, hun forslår derfor en meny bestående av halve hummer og en gindynket grapefrukt med krabbe pluss to sauser, en syrlig og en sterk. Alt lagt opp på et stort, dekorativt fat.

Vi bringer oppskriften på sausene:
Appelsinmajones:
Bland ca. 1 dl. majones med en eggeplomme.
Tilsett revet skall av appelsin -pass på at majonesen ikke blir for tynn, så prøv deg forsiktig frem.

Den andre er:
Sterk Chilisaus:
Bland 1 dl. rømme med halvparten så mye chilisaus av beste sort. Krydre med presset hvitløk, salt, pepper, cayenne og noen dråper tabasco.
Sett spiss på det hele med cognac eller sherry.

Supéen skal nytes lenge og intens og bør helst ikke avsluttes før månen blekner mot morgenen. Stå gjennom hundevakten med kjærlighet og vent på grålysningen, gjerne med en klassiker på video. Polanskis Vampyrenes natt skulle kanskje passe til anledningen!
mozon.no 09.11.01