Overføre penger ved hjelp av en enkel sms? Nå er det mulig for Skandiabankens kunder. Foto: Berit B. Njarga
Overføre penger ved hjelp av en enkel sms? Nå er det mulig for Skandiabankens kunder. Foto: Berit B. NjargaVis mer

Overfør penger via sms

Skandiabanken med vennebetaling på sms.

Tirsdag kunne Skandiabanken varsle om at det nå er mulig å betale venner og bekjente direkte via sms.

– Vennebetaling via sms er en tjeneste kundene har ønsket seg. Det er en rask måte og overføre uten å logge inn i nettbanken, forteller Leif-Kjartan Bjørsvik, informasjonssjef i Skandiabanken til DinSide.

>> Ikke ha for mye penger på konto

Slik overfører du beløp med sms

Bjørsvik tror tjenesten har vært etterspurt fordi folk ikke går med kontanter lenger.

– Mobilen har du alltid med deg, og du kan gjøre opp for deg der og da - for eksempel ved kino med venner, taxitur og spleiselag, mener informasjonssjefen.

Er du Skandiabanken-kunde, kan du aktivere tjenesten i nettbanken. Vennebetaling tillater deg å overføre maks 1.000 kroner per døgn totalt, til ett eller flere kontonummer, også i andre banker.

Har du derimot registrert kontonummeret med navn i nettbanken, er det mulig å overføre opptil 10.000 kroner en enkelt sms - eller 50.000 kroner i løpet av en måned.

Men hva med sikkerheten?

Stortingsvalget 2013: Fjerner de 200-kronersgrensen?

Trygg pengeoverføring?

Skulle du miste mobiltelefonen, påpeker Bjørsvik at tjenesten kan deaktiveres i nettbanken. Samtidig anbefaler de alle kunder å ha kodelås på telefonen, og sperre abonnementet ved eventuelt tyveri.

– Sperrer du sim-kortet vil ikke tjenesten fungere. Ved misbruk, eller at kunden mister telefonen kan vi stenge tjenesten umiddelbart dersom kunden tar kontakt med oss, understreker han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også for å begrense tap at maksbeløpet for overføring er satt til 1.000 kroner, ifølge Bjørsvik.

Les også om banken som varsler deg FØR budsjettet sprekker

Skandiabanken er bare en av bankene som satser på pengeoverføring via sms. DinSide skrev i sommer om en liknende tjeneste fra DNB, Max 500.

Flere aktører tilbyr dessuten kundene mobilbank, hvor man ikke trenger å benytte BankId og medfølgende kodebrikke for innlogging - som er et irritasjonsmoment for mange. Dette gjelder blant annet Gjensidiges mobilbank.

Les mer: Mener mobilbetaling skyter fart i år