Går du rett i butikken når du handler elektronikk? Det kan du tape penger på. Foto: Colourbox.com
Går du rett i butikken når du handler elektronikk? Det kan du tape penger på. Foto: Colourbox.com Vis mer

Over 60 prosent billigere på nett

- Jeg ga klar beskjed til Elkjøp om at de akkurat hadde mistet en kunde.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sagt det før, men sier det gjerne igjen: Skal du handle elektronikk, bør du først gå på nett. Da vil du oppdage at mange varer er mye billigere i nettbutikken enn hvis du går i selve butikken for å handle. Elektronikkjedene opererer med forskjellige priser i nettbutikk og butikk, og prisene kan også variere fra varehus til varehus innenfor samme kjede.

Selv om temaet er hyppig omtalt på DinSide, får vi stadig nye tips fra lesere som reagerer på nettopp denne politikken:

- Jeg kjøpte to minnekort, nærmere bestemt to INSDH4G4 Integral 4 GB SD Card, til 299,- per stykk på Elkjøp i Drammen. Vel hjemme sjekket jeg prisen i nettbutikken. Du kan tro jeg fikk sjokk, for i nettbutikken var prisen 99 kroner per stykk, skriver Frank Kristoffersen til DinSide.

Frank Kristoffersen er ikke fornøyd med servicen hos Elkjøp. Foto: privat
Frank Kristoffersen er ikke fornøyd med servicen hos Elkjøp. Foto: privat Vis mer


- Mistet en kunde

Han sendte så en e-mail til Elkjøp, som svarte at de ikke har prisgaranti mot egne nettsider.

- Jeg har handlet ganske mye hos Elkjøp gjennom tidene, men jeg ga klar beskjed til Elkjøp om at de akkurat hadde mistet en god kunde, sier Kristoffersen.

Hans opplevelser er bare ett av mange eksempler på den nye prispolitikken, og den praktiseres slett ikke bare hos Elkjøp. I fjor skrev vi om Jon Arne Tjøstheim som følte seg snytt etter å ha betalt 50 prosent mer for en tv hos elektronikkjeden Expert.

Stor prisforskjell på småvarer

Nedenfor har vi sammenlignet noen nettpriser mot prisene i varehusene. Noen av varene i nettbutikkene er merket med ord som 'internettkampanje' eller 'internettpris', som indikerer at varene er rimeligere, men dette oppdager du ikke dersom du går direkte til butikken.

Over 60 prosent billigere på nett


Les også om Tor Kristian Orset som fikk 700 kroner ved å bytte inn varen - i samme vare!

Forstår frustrasjonen

Elkjøp forstår langt på vei enkelte kunders frustrasjon over prisforskjellene.

- Elkjøp er bygget opp sånn historisk at alle varehus er egne varehus, som konkurrerer i egne, lokale markeder. Internett er også betraktet som et eget varehus i dag. Internettbutikken vår konkurrerer med andre internettbutikker, og prisene blir derfor presset ned her. Vi ser absolutt at jo mer netthandel vokser og blir utbredt, jo større er sjansen for at dette blir et problem, og at det er vanskelig for kunden å forholde seg til. Vi jobber hardt med å få Internett og de andre butikkene våre til å ha en mer lik profil, har Åshild Indresøvde i Elkjøp tidligere uttalt til DinSide.

Christian Brekke er kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp.
Christian Brekke er kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp. Vis mer


Kommunikasjonsrådgiver Christian Brekke sier at Elkjøp kontinuerlig jobber med å gjøre flest mulig kunder fornøyde.

- Derfor praktiserer vi blant annet 30 dagers full returrett, som også fungerer som en prisgaranti i denne perioden etter at varen er kjøpt hos oss, sier Brekke, som minner om hent i butikk-tjenesten [email protected]

- Denne tjenesten bidrar til å binde Internett og fysiske butikker bedre sammen, noe kundene vet å sette pris på.

Og ringer du Elkjøps kundeservice skal du ikke se bort fra at du får beskjed om at varene er billigere om du bestiller direkte derfra. Ofte gir kundebehandlerne beskjed om at varen er billigere i nettbutikken - men for å få dette tipset, innebærer det at du faktisk ringer først.

Slik utnytter du systemet

Siden elektronikkjedene har bestemt seg for at den beste prisen blir å finne i nettbutikkene, bør du som kunde utnytte situasjonen. Ved å orientere deg i nettbutikkene, benytte deg av returrett, prisgaranti, eller hent i butikk-ordninger, kan du unngå å betale for mye. [email protected] til Elkjøp lar deg bestille varen i nettbutikken og plukke den opp i nærmeste varehus kort tid etter - til nettprisen. Men merk deg at ordningen ikke kan benyttes på alle typer varer.

Lær trikset: Slik sikrer du deg den beste prisen

Du skal også være klar over at elektronikkjedene vet hvordan de skal få deg til å betale mer. Se hvordan tilbudene lokker deg i fella.

Har du gjort spesielt gode eller dårlige kjøp? Tips oss på [email protected]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer