Over 3.000 har fått superrente på BSU

Mange lar seg friste av landets beste rente på Boligsparing for ungdom (BSU). Men langt fra alle kan få superrente på sparingen.

SpareBank 1 SMN frister med en skyhøy rente på BSU. Men tilbudet er ikke tilgjengelig for alle. Foto: Per Ervland, Kim Jansson/SpareBank 1 SMN
SpareBank 1 SMN frister med en skyhøy rente på BSU. Men tilbudet er ikke tilgjengelig for alle. Foto: Per Ervland, Kim Jansson/SpareBank 1 SMN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakene liker å fortelle oss hvor lurt det er å spare penger, spesielt i de økonomisk usikre tidene vi er inne i nå. Noen banker betaler kundene sine litt ekstra for at de skal putte penger på kontiene deres.

SpareBank 1 SMN har siden slutten av 2010 fristet nye kunder med det de kaller for dobbel rente på Boligsparing for ungdom (BSU).

I skrivende stund tilbyr de skyhøye 9,4 prosent rente ut 2012 til nye BSU-sparere. Superrenten har lokket svært mange nye kunder fra hele landet til banken.

– Vi innførte ordningen for litt over et år siden, og siden den gangen har vi fått mer enn 3.000 nye BSU-kunder. I vår målestokk er det veldig mange, sier informasjonsdirektør Hans Tronstad i SpareBank 1 SMN.

Vil fortsette å tilby renten

Tronstad sier til DinSide at banken har ambisjoner om å fortsette å tilby knallrente i lang tid fremover. Spørsmålet er da hvordan de klarer å levere en rente som er såpass mye høyere enn hva konkurrentene tilbyr.

– Vi ser på det som en viktig rekrutteringskilde til nye kunder, sier Tronstad, og legger til: – For å få tak i denne målgruppen er vi nødt til å strekke oss langt. BSU har blitt enda viktigere nå som forutsetningene til egenkapital for å få boliglån, har blitt innskjerpet.

Finanstilsynet strammet i fjor inn egenkapitalskravet ved boligkjøp fra 10 til 15 prosent, slik at det blir stadig viktigere å starte tidlig med boligsparingen for å komme inn på boligmarkedet.

Enkelte kan glemme superrenten

Tilbudet om 9,4 prosents rente gjelder bare til kunder som oppretter en ny BSU-konto i banken. Har du allerede startet sparingen i BSU i en annen bank, må du ta til takke med «halv rente» (normalrente) i SpareBank 1 SMN.

I tillegg gjelder selvfølgelig normale regler for sparing i en BSU-konto.

Når året er omme, vil alle som har hatt superrente på innskuddet, få banken normalrente. I skrivende stund ligger denne på 4,7 prosent.

Og da kan det være lurt å sjekke hvilke banker som gir deg best rente og de mest attraktive betingelsene.

Akkurat nå er det Sunndal Sparebank og Åfjord Sparebank som tilbyr de nest beste rentene på BSU-sparing. Begge bankene har for tiden 5,3 prosents renter på BSU, ifølge Finansportalen.no.

Få god rente på andre innskudd

Er du ikke i målgruppen for BSU-sparing, men likevel har penger på bok, bør du se hvor du får mest ut av sparepengene dine.

Nok en gang er det finansforetaket Nordax Finans som topper Finansportalens liste over beste innskuddsrente (som er tilgjengelig for alle). Nordax kan tilby 4,25 prosents rente på innskuddene, men som DinSide har nevnt tidligere, er det et par ting du bør vite før du overfører pengene dine. Les mer her: Nordax tilbyr fortsatt beste innskuddsrente.