Outletmesse på Lillestrøm

Nå skal butikkene samles for å tømme lagrene sine.

Nå planlegges det outletmesse for de som er glad i merkeklær. Foto: Norges Varemesse
Nå planlegges det outletmesse for de som er glad i merkeklær. Foto: Norges Varemesse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kom og tøm lageret ditt! heter det på Moteuken outlets hjemmesider. Oppfordringen går til utstillere som ønsker å bli kvitt restpartier innen mote, sport, firluftsliv, sko, smykker og interiør.

Den 7.-8. november arrangeres det såkalt outletmesse på Lillestrøm utenfor Oslo - hvis interessen i klesbransjen er stor nok.

- Foreløpig er vi i en fase hvor vi informerer en hel masse interesserte uten at de har tatt endelig stilling til om de vil være med. Den 10. oktober må vi fatte en beslutning om messen har livets rett, men vi har veldig tro på dette, sier Einar Kvalheim, prosjektdirektør for Norges varemesse.


Messen skal gi publikum muligheten til å handle sesongens merkevarer til en mye lavere pris. Messen garanterer gigantiske prisavslag og reklamerer med 70, 80 og 90 prosents avslag på ordinær utsalgspris. Samtidig skal det være en arena der forhandlerne kan bli kvitt sine prøvekolleksjoner.

Hva synes du om lagersalg?

Hva er din erfaring med lagersalg? (Avsluttet)
Jeg synes de ofte selger varer som ingen vil ha.(44%)
Jeg har gjort mange kupp på slike utsalg.(33%)
Jeg har aldri vært på slike utsalg.(23%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

- Omløpshastigheten på kleskolleksjonene er fire til seks ganger i året. Det er alltid klær som må bort for å få plass til nye. Nå kan bransjen samles for å selge disse klærne, og det vil bli veldig billige varer.


Outletmessen er inspirert av et lignende konsept fra København som hadde 190 utstillere og 11.345 besøkende på sin messe. Arrangørene mener dessuten at tidspunktet er optimalt i forhold til juleinnkjøp.

Kjenner du lagersalgene i Sverige?

Flere messer samtidig

- Vi har lagt outletmessen til samme helg som vi har flere andre messer, som Alternativmessen og Hjem og hobby-messen. Normalt kommer det rundt 30.000 mennesker til messeområdet den helgen, og vi håper dette skal friste leverandørene til å henge seg på, sier Kvalheim.

Publikum vil måtte betale en inngangsbillett for å komme inn å området. Deretter står de helt fritt til om og hvor mye de vil handle.

Kvalheim forteller at messen er et samarbeid med Norsk Moteforum, og at en del agenturer allerede har meldt sin interesse, men han vil foreløpig holde deltakerne for seg selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!