Anya Morrell, kategoriansvarlig ved dameavdelingen hos Outlet One, viser frem en jakke fra Claire. Foto: Kristin Sørdal
Anya Morrell, kategoriansvarlig ved dameavdelingen hos Outlet One, viser frem en jakke fra Claire. Foto: Kristin SørdalVis mer

Outlet-krig i Vestby

En landsby fylt av billigvarer i Norge?

I Vestby planlegges det nå utvidelse av området med outlet-utsalg. I løpet av 2009 skal outlet-landsbyen (Outlet Village) stå ferdig. Til nå har området ett designeroutlet.

– Vi ønsker å videreutvikle konseptet med billige merkevarer og ser for oss en såkalt outlet village, bygd over samme lest som flere av de outletene har gjort stor suksess i USA, Sverige, Danmark og flere andre europeiske land, sier Kristoffer Olsen i Jotunfjell Partners som står bak satsingen, i en pressemelding.

Men det må understrekes: Outlet Village er ikke et kjøpesenter, det kan ifølge Olsen kalles et outlet-senter, mer som en handelsbase.

- Vi sikter rett og slett inn på flere segmenter. Fashion-kunder, fashion-sport og relaterte bransjer, sier Olsen til DinSide.

Handel skaper handel

Vi har skrevet en del om outlets fra før, og engasjerte leserne så voldsomt at vi laget en artikkel med lesernes egne outlet-anbefalinger. Les saken: Disse outletene anbefales av leserne

Designeroutleten Outlet One er i dag 5.000 kvm2 stort, og det skal bli 7.000 kvm2 til. I tilegg er den tidligere skøyteløperen Ådne Søndral i gang med å lage outlet på samme sted.

- Vi mener at handel skaper handel, og vi er tjent med konkurrende virksomhet. Søndrål har sikkert sine leverandører og opplegg, og komplimenterer helt sikkert våre leverandører og opplegg, sier Olsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les om Outlet Ones utvalg her.

Milliardindustri

De nye handelsområdene skal inn i tilhørende og eksisterende bygg, skriver Jotunfjell Partners.

Til nå har Outlet One lyktes blant kundene, og tror det er interesse for å utvide.

Hos Outlet One selger bedriften klær for produsentene, nå vil de få inn bedrifter som selv skal selge varer og betale en lav leie.

Outlet One er inspirert av amerikanske lagersalg. I USA selges overskuddsvarer og prøvekolleksjoner for en billig penge i store mengder i outlet-landsbyer over hele landet.

Les også: Er dette Nordens beste utsalg?

- Mange outlets har varer fra 2003 i kun i "størrelsen ingen vil ha", hvordan er det hos dere?

- Noen vil kanskje oppfatte det sånn, men det skal være noe for alle hos oss. Mange av varene er bare en sesong gamle, men mye billigere. Noen ganger selger vi helt friske varer, som andre butikker kanskje ikke har hatt råd til å betale for, sier Olsen.

- I Sverige er dette milliardindustri.