Østrogenplaster kan øke sexlysten

Østrogentilskudd i form av plaster kan bedre kvinners sexlyst i overgangsalderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østrogenplaster kan øke sexlysten
Østrogentilskudd i form av plaster kan bedre kvinners sexlyst i overgangsalderen.

I forbindelse med overgangsalderen faller ofte kvinners sexlyst, i tillegg kan man får vansker med å nå orgasme. Endringer i seksualfunksjonen kommer samtidig som mange får plager som hetetokter og tørre slimhinner. Hittil har man ikke hatt en ”Viagra” for kvinner.
Nå viser nye forskningsresultater at østrogentilskudd i form av østrogenplaster kan bedre kvinnenes seksualfunksjon i overgangsalderen. Resultatene ble lagt fram på den internasjonale menopausekongressen i Berlin denne uka.
- Dette kan være første skritt på veien til nye løsninger som kan bedre kvinners seksualfunksjon etter overgangsalderen, sier professor Subir Roy ved Keck Universitet i California, USA. Roy ledet den nye studien der foreløpige resultater viser at østrogenplaster hadde positiv virkning på humør, sexlyst og at kvinnene fikk flere orgasmer.
Tidligere studier har vist at behandling med mannlige kjønnshormoner, androgener eller testosteron, kan bedre sexlysten. Men her er det problemer med bivirkninger som uønsket hårvekst og kviser.
- Med østrogenplaster ser det ut som om kvinnen utnytter bedre de androgener hennes egen kropp naturlig produserer, sier Roy.
- Det nye med denne studien er vi ser bedre hvordan kroppen svarer på ulike typer østrogenbehandling. Østrogenpiller ser ut til å redusere kroppens androgennivå, dette kan sees i sammenheng med kvinnens reduserte seksuallyst. Vår studie viser at kvinner som bruker østrogenplaster, har bedre seksualfunksjon enn kvinner som tar østrogentilskudd i form av piller, sier Roy.

HH, mozon.no 12.06.2002