Oslofolk kjøper mindre bensin

BIlister klager over dyr bensin, og nå kjøper de mindre bensin enn før også. Særlig er nedgangen i bensinsalget merkbar i Oslo, der salget gikk ned med 8,2 prosent det siste året.

Bensindebatten har vært heftig de siste ukene, med aksjoner og protester. Mange bilister mener bensinen er for dyr. Men ikke alle er enige i det.

Avisen Dagens Næringsliv skriver at Norge har den tredje billigste bensinen i Europa når prisen måles mot timelønn. Bare i Danmark og Tyskland får bilistene mer bensin for timelønna. Vil du sjekke bensinprisen i ditt område, klikker du her: Bensinprisene.

Kjøper mindre bensin

Nå kjøper nordmenn mindre bensin enn før. De siste 12 månedene ble det likevel solgt hele 2. 231 millioner liter bilbensin i Norge. Av dette ble 194 millioner liter solgt i Oslo. Samlet for hele Norge var det en nedgang i salget på 1,7 prosent. For Oslo var det en nedgang på hele 8,2 prosent.

Samtidig har salget av autodiesel økt. For Oslo var økningen på 7,1 prosent for de siste 12 månedene. Samlet salg av autodiesel siste 12 måneder utgjorde 1 920 millioner liter. Det er 0,6 prosent mer enn i forrige 12-månedersperiode.

Mer i august

For Oslo var samlet salg på 137 millioner liter, og vel 80 prosent av dette var avgiftspliktig diesel. For landet samlet utgjør avgiftspliktig diesel i underkant av 70 prosent av samlet autodieselsalg.

I august utgjorde salget av bilbensin 208 millioner liter, det var 2,2 prosent mer enn for august i fjor. Salg av autodiesel gikk opp 5,9 prosent til 169 millioner liter.

Artikkelen fortsetter under annonsen