Kåring over byer med best livskvalitet

Oslo kom bare på 26. plass

Se hvilke byer som kommer best ut i undersøkelsen.

INGEN TOPP-PLASSERING: Oslo kommer på 26. plass over byene med best livskvalitet. Foto: NTB Scanpix
INGEN TOPP-PLASSERING: Oslo kommer på 26. plass over byene med best livskvalitet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man kan si mangt om Oslo, som tidligere blant annet har blitt kåret til dyreste storby å feriere i. Mercer har undersøkt hvilke byer som gir best livskvalitet, og der kommer Oslo skuffende langt fra en topplassering.

Blant topp 30

Det var i vår at Mercer gjennomførte sin undersøkelse for 20. året på rad. Og mens vi nordmenn gjerne tenker at alt er best i Norge, er det derimot Wien som topper kåringen, etterfulgt av Zürich på andreplass og Auckland og München på delt tredjeplass.

Vi må helt ned til 26.-plassen for å finne Oslo, et godt stykke bak København på 9. plass og Stockholm på 23. plass.

På ett av de undersøkte områdene klarer likevel Oslo å klatre opp blant de ti beste plasseringene; Når det gjelder forurensning, smitte fra sykdom, vannkvalitet, kloakkforhold og søppelhåndtering, kommer den norske hovedstaden på en delt åttende plass.

Billigste storbyer

Er det rimelige storbyer du er på utkikk etter, som kan være vel så relevant i disse ferietider, kan det også være gode grunner til å velge andre alternativer:

I vår kom Oslo ut som en av de dyreste byene i Forex ferieindeks over storbyer i verden. Bare følgende fem byer var dyrere, nærmere bestemt New York, Los Angeles, San Francisco, Genève og helt i bunn Reykjavik. De har da sett på typiske ferieutgifter som mat på restaurant og overnatting på hotell.

Den sveitsiske investeringsbanken UBS har rangert hvilke byer som er dyrest med tanke på prisnivå, lønnsnivå og kjøpekraft for innbyggerne. Undersøkelsen viser at Oslo har verdens tredje høyeste priser og syvende høyeste timelønninger etter skatt, skriver e24.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!