Oslo-folk er Norges største jåler

Oslo-folk bruker mest på klær, sko og egenpleie. Dessuten drikker de mest.

Publisert
Sist oppdatert

Oslo-folk liker å tenke om seg selv at de har kontinentale drikkevaner. De drikker mest vin i landet, hver og en husholdning drikker vin for 3.681 kroner per år. Men de holder likevel de den rotnorske brennevinstradisjon vedlike, skal vi tro Statistisk sentralbyrås forbruksundersøkelse.

NM i sprit

Trønderne lever opp til sitt rykte og ligger på førsteplass i spritdrikking, der i gården konsumerer husholdningene brennevin for 1.661 kroner.

Sørøstlendingene kommer på 2. plass, nordlendingene på tredje, mens Oslo-folk kommer på fjerdeplass med et brennevinskonsum på 1.372 kroner per år. En gjennomsnittlig Oslo-husholdning drikker for 10.758 kroner årlig og har dermed landets høyeste alkohol-konsum.

Oslo-folk er dyre i drift.<br />
<br />
<i>Foto: AGENCIJA SK.NET/iStock</i>
Oslo-folk er dyre i drift.

Foto: AGENCIJA SK.NET/iStock Vis mer


ALKOKALKIS: Sjekk hvor mye du drikker

Jålebukker

Men Oslo-folk er ikke bare drikkferdige, de er også landets mest jålete. Ingen i landet bruker mer penger på klær, sko og sminke som i hovedstadsområdet. Hør bare:

En Oslo-husholdning bruker:

 • 19.566 kroner på klær

 • 3.465 kroner på sko
 • Folk rundt Mjøsa er mye mer nøkterne hva påkledning angår. En husholdning i Hedmark og/eller Oppland bruker:

 • 11.562 kroner på klær

 • 1.640 kroner på fottøy
 • Men østlendingene er ikke bare opptatt av å vise seg frem i nye plagg; budsjettposten egenpleie er heller ikke liten: Oslo-folk bruker 8.243 kroner på egenpleie.

  Men, gid, Oslo-folket er ikke de som bruker mest penger på egenpleie, det er det nemlig menneskene bosatt på Sørøst-landet som gjør, der går det med 8.603 kroner årlig til stell av kroppen. Det er 2.284 kroner mer på sjampo, krem og sminke enn hva en gjennomsnittlig husholdning i Hedmark og Oppland bruker.

  Spar penger bli like vakker

  Se og bli sett

  Når man har handlet inn klær, sko, parfymert seg så man forhåpentligvis ser ut som en million kroner, vel, så man jo vise verden hvordan det står til. Oslo-folk bare elsker å spise ute. En husholdning bruker 15.687 kroner årlig på restaurantbesøk. Det er 2,3 ganger mer enn hva en hedmarkingene og opplendingene bruker.

  Det høye forbruket kan ha sammenheng med at det er Oslo-folk som i snitt har høyest inntekt i landet. En gjennomsnitts barnefamilie (ektepar) hadde i 2002 529.400 kroner i inntekter, mens en Hedmarks-husholdningen (ektepar med barn) hadde 381.800 kroner.

  Slik får du høyere lønn

  AKTUELT


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer