Dette blir småpenger hvis Norsk Tipping får lov til å lansere EuroJackpot i Norge. Foto: Per Ervland
Dette blir småpenger hvis Norsk Tipping får lov til å lansere EuroJackpot i Norge. Foto: Per ErvlandVis mer

Opptil 700 millioner i gevinst

– Folk liker å drømme, og dette er jo den ultimate drømmen, sier Magne Vikøren i Norsk Tipping.

Norsk Tipping utreder muligheten for at norske Lotto-spillere skal få muligheten til å være med på trenden om mye større milliongevinster. De vil innføre et spill der du kan vinne hele 700 millioner kroner hver tredje måned.

Det skal imidlertid sies at 700 millioner vil høre til sjeldenhetene, men det er en teoretisk mulighet for at summen blir så svimlende stor. Uansett vil spillet EuroJackpot gi helt andre størrelser på gevinstene enn det vi har sett i Norge til nå.

Det er ikke så vanskelig å bli millionær

Fryktelig mye penger

Men er det egentlig bra for noen å vinne SÅ mye penger?

Magne Vikøren, Norsk Tipping
Magne Vikøren, Norsk Tipping Vis mer


– Det er fryktelig mye penger, det er det ikke tvil om, men vinnersjansene er også mindre enn i vanlig Lotto fordi flere kjemper om potten. Det blir en slags utvidet Viking-Lotto, sier Magne Vikøren, konstituert kommunikasjonssjef i Norsk Tipping.

Han legger til at Norsk Tipping vil bistå alle de eventuelt norske storvinnerne med all den hjelp de måtte trenge.

EuroJackpot har også vært utredet hos Lotteritilsynet, som konkluderte med at det ikke var spesiell fare for spillavhengighet selv om premiene er store, fordi det kun er snakk om en trekning i uken.

>>>Han vinner masse - uten å spille!

Artikkelen fortsetter under annonsen

–Opp til departementet

Norsk Tipping vet at det er opp til Kulturdepartementet å vurdere om EuroJackpot skal bli lansert i Norge.

– Vi har sett det er en trend internasjonalt med store potter. Vi ber departementet vurdere om vi også skal gå inn i et tilsvarende type spill. Vi får også telefoner fra nordmenn som lurer på om det er mulig å spille på denne typen spill i Norge, sier Vikøren.

Han sier at deres hovedargument for å innføre det i Norge er å unngå at nordmenn benytter seg av det ukontrollerte markedet.

– Vi vet at stadig flere kan finne på å spille slik i utlandet, og da vil vi heller ha det innenfor et kontrollert rom, sier Vikøren.