Oppladbar reisesjekk

Etter 114 år er American Express klar med avløseren av den velkjente reisesjekken på papir. Selskapet lanserer nå et lilla betalingskort, som lades opp med penger før avreise.


114 år efter den første reisesjekken fra American Express ble utstedt, har selskapet tatt skrittet inn i plastikkalderen, skriver Berlingske Tidende.

American Express har nemlig begynt å utstede betalingskort som kan lades opp med nye kontanter. Kortet kan brukes i alle forretninger og pengeautomater som allerede tar imot American Express' kort - det vil si i flere enn en million steder i verden.

Reisesjekker fra American Express har vært en trofast følgesvenn for mange reisende i over 100 år. I fjor ble det utstedt American Express Travelers Cheques for 19 milliarder dollar. En undersøkelse som American Express har fått gjennomført viser at amerikanere bruker omtrent 100 milliarder dollar i kontanter når de reiser, men et flertall av de spurte mener at kontanter er det minst sikre å reise med.

Som mobilkontantkort

Den nye plastbaserte reisesjekken er ikke som andre betalingskort forbundet med en bestemt konto i en bestemt kredittinstitusjon, ettersom det er snakk om et forhåndsbetalt kort. Kortet kan fylles opp med både dollar, euro eller britiske pund.

MasterCard har også en plastbasert reisesjekk på produktpaletten. Inntil videre er den bare markedsført i Storbritannia, og selges under navnet Cash2Go.

Selv om American Express har store forventninger til den nye reisesjekken, har selskapet ingen planer om å fjerne den velkjente papirutgaven av reisesjekken fra markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Berlingske Tidende

Les mer om kortbruk i ferien på DinSide:

  • Nytt system gir kaos for kortbrukere
  • Slik veksler du billig i ferien