Opp med humøret

Kulde og mørketid gjør livet vanskeligere for mange av oss. Her er noen tips som kan gjøre vinteren lettere:

Mørke, kulde, regn og snø… Høsten er over oss, og det verste har bare så vidt begynt. Er det rart mange blir misfornøyde?

Les disse ni tipsene og se om det er noe du kan gjøre for et bedre liv. Og er du fornøyd med livet ditt, kan kanskje disse tipsene gjøre livet ditt enda bedre?

Ny orden
Gjør hjemmet ditt deg stresset eller flau? Er du lei av sofaen, spisebordet eller godstolen? Da er det på tide å gjøre noe. Hjemmet er tross alt et viktig sted, og du må føle deg vel og avslappet når du er der. Stress og bekymringer bør bli igjen på jobben.

Gjør minst tre forbedringer hjemme. Et nytt bilde eller en ny duk? Kanskje et nytt stuebord eller et nytt teppe? Eller hva med en oppussing av soverommet? Det trenger ikke være de store forandringene, bare nok til å gjøre deg fornøyd.

Mer trening
Ja, du er nok lei av å høre det. Men det er en grunn til at det gjentas og gjentas og gjentas. Trening er viktig! Det er en direkte forbindelse mellom trening og godt humør.

Ikke bare vil treningen gjøre deg i bedre fysisk form, det vil også hjelpe deg til å takle vanskelige ting i hverdagen. Heller ikke dette punktet krever store forandringer. Gå til jobben eller med barna til skolen i stedet for å kjøre. Da vil du føle deg både psykisk og fysisk bedre.

Ikke vent
Ikke vent til den perfekte tiden for forandring i livet. Det perfekte øyeblikk vil aldri komme. Det vil aldri passe perfekt å få barn, gifte seg eller ta en lang reise. Det er du selv som skal bestemme over livet ditt, og føler du at tiden er inne, så er den det.

Vær stolt av alderen din
Du blir eldre og du kan ikke gjøre noe med det. Ikke la alderen bli et hinder for deg. Det er ingen lov som sier at folk over 50 ikke kan ha det gøy, at 60-åringer ikke kan få nye venner eller at 70-åringer ikke kan reise. Hvis du virker opplagt vil ingen bry seg om alderen din. Opplev noe nytt, lær deg nye ting, gjør noe morsomt.

Planlegg
Er det din tur til å arrangere julemiddag eller invitere vennegjengen? Ikke få panikk. Planlegg hva som skal gjøres god tid i forveien. Lag en liste over alt som må gjøres, og prøv å gjøre så mye som mulig i god tid. Gi små oppgaver til andre, så slipper du å gjøre alt selv. Da vil middagen eller selskapet bli en suksess!

Krig mot klesskapet
Vær brutal og gå til angrep mot klesskapet. Kast eller gi bort alt du ikke føler deg vel i. Har du en genser i feil form eller farge, så ikke nøl med å fjerne den. Er det en bukse du ikke har brukt på et år, vil du neppe gjøre det i fremtiden heller. Etter angrepet kan du med god samvittighet kjøpe deg noen nye klær så du går vinteren godt i møte.

Si nei
De færreste synes det er lett, men noen ganger må man det likevel: Si nei til forpliktelser du ikke egentlig har tid til. La folk vite at du ikke er et overmenneske. Med litt færre avtaler og oppgaver, vil du straks ha mer tid til å nyte livet.

Bare gjør det
Bruker du mer tid på grue deg til å vaske gulvet enn det tar å gjøre det? Tenk at det er bedre å få det unnagjort. Da slipper du å bekymre deg og kan ha god samvittighet resten av dagen.

Bruk og spar
Å gå i minus hver måned er ikke noen drøm, spesielt ikke hvis du jobber hardt hver dag. Lag en liste over inntekter og utgifter, og pass på at du ikke går over grensen. Du kan gjerne unne deg noe fint, men bare når du har råd.

(Kilde: Morror.co.uk)

 

Mozon.no, 02.11.2005