Ikke plassér penger hos ikke-godkjente investeringsselskaper, er rådet fra Finanstilsynet. Flere selskaper prøver seg nå på privatpersoner i Norge. Foto: Per Ervland
Ikke plassér penger hos ikke-godkjente investeringsselskaper, er rådet fra Finanstilsynet. Flere selskaper prøver seg nå på privatpersoner i Norge. Foto: Per ErvlandVis mer

Opererer uten tillatelse

Finanstilsynet advarer mot to nye selskaper som vil at du skal "investere".

Finanstilsynet advarer nå mot investeringstilbud markedsført av Okuma Group og av Ovannis Capital. Ingen av de to selskapene har tillatelse til å yte investeringstjenester i Norge.

Dermed er det to nye navn på Finanstilsynets liste over aktører i markedet som opererer uten tillatelse.

Finanstilsynet skriver at Ovannis Capital og Okuma Group ikke har godkjennelse til å drive investeringstjenester i Norge, og at foretakene derfor heller ikke har nødvendig godkjennelse i henhold til norsk lov.

- Dette innebærer at Finanstilsynet ikke har tilsynskontroll over selskapet eller har godkjent de tjenestene som selskapet tilbyr. Finanstilsynet anbefaler derfor investorer ikke å inngå avtaler eller overføre verdier til Ovannis Capital eller Okuma Group, skriver Finanstilsynet i sine advarsler.

>>>Ikke si vi ikke advarte mot dette!

Prøver seg på privatpersoner

Finanstilsynet får stadig henvendelser fra enkeltpersoner som har blitt tilbudt aksjer, fondsandeler og andre investeringsmuligheter per telefon, e-post eller post.

- Tilbudene kommer fra "investeringsrådgivere" eller andre selgere som de ikke kjenner fra før, opplyser Finanstilsynet.

- Hvilke personer som blir kontaktet, varierer, men derfor har vi samlet advarslene på en egen nettside, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Finanstilsynet Børge Ulekleiv til DinSide.

Hold deg unna disse

Dersom Finanstilsynet blir kjent med navngitt aktører som opererer i markedet uten tillatelse, publiseres markedsadvarsler på Finanstilsynets nettsted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du blir kontaktet av noen som kommer med et fristende investeringstilbud, bør du som et minimum sjekke at det aktuelle foretaket ikke står på listen til Finanstilsynet:

Markedsadvarsler - oversikt (ekstern lenke)