Esben Tuman-Johnsen<br />
Ass. informasjonssjef Telenor Mobil
Esben Tuman-Johnsen
Ass. informasjonssjef Telenor MobilVis mer

Operatørlås gir billigere mobil

Både Telenor og NetCom er motstandere av at operatørlåsen brytes.

- Vi i Telenor Mobil har selvsagt kjent til denne tjenesten i lang tid, sier Esben Tuman Johnsen, ass. informasjonssjef i Telenor Mobil, til DinSide. Og vårt syn er klart: Vi tar avstand fra slike kodeknekkere.

Det er imidlertid viktig å påpeke at vi aldri har oppfordret Telenoransatte til å bruke denne tjenesten, vi har faktisk poengtert at den ikke skal brukes.

Men hva med påstanden til Unlock.no om at Telenor-ansatte har lastet ned utallige koder?

- Det kjenner jeg ikke til, men vi har nå uansett lagt inn en sperre i vårt system som gjør at våre ansatte ikke lenger kommer inn på denne siden.

Ingen operatørlås = dyrere telefoner

- Husk også hva som er bakgrunnen for operatørlåsen, sier Tuman Johnsen. En telefon som er utstyrt med operatørlås er billigere å kjøpe for deg som kunde, fordi vi har subsidiert den - mot at du som kunde skal ringe via Telenor.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Vi kan godt fjerne alle operatørlåsene. Men i bunn og grunn vil det slå tilbake på kundene i og med at telefonene vil bli langt dyrere i innkjøp. Akkurat det tror jeg ingen er interessert i, avslutter Tuman Johnsen.

NetCom:

- Heller ikke vi liker at slike tjenester finnes, og våre ansatte er klar over at slike gratistjenester ikke skal benyttes. sier Guri Wormdahl fra NetCom. I korthet bidrar jo operatørlåsene til at vi kan tilby våre kunder billigere telefoner. Det stemmer at vi i 2003 vurderte lovligheten av tjenesten, men da gikk ikke saken videre ettersom tjenesten ble fjernet. Om den nå har gjenoppstått må vi vurdere dette på nytt, dette blir i så fall advokatmat, sier Wormdahl til DinSide.