Solgt til høystbydene!
Solgt til høystbydene!Vis mer

Online Club med nettauksjon

Endelig kan også nordmenn få et auksjonshus på internett. Lenge har dette vært forbeholdt utenlandske nettsteder, men nå kan også vi bli med på moroa.

Internettauksjoner er noe av det hotteste på internett i dag. Amerikas fjerde mest besøkte website www.ebay.com har 950.000 tusen produkter til salgs, som igjen genererer over 140 millioner hits per uke.

Enkelt

Den tradisjonelle måten å holde en auksjon på er å samle masse mennesker i et stort hus til en bestemt tid. Med Internett blir dette mye enklere. På en nettauksjon ligger produkter inne i bestemte tidsintervaller, og du kan hele tiden se hva som er det høyeste budet.

Ønsker du å legge inn et bud selv, klikker du bare med musen, og gjennom e-mail blir du varslet om du fikk det siste bud. Det er med andre ord den perfekte markedsplass, og er du heldig kan du få røverkjøp på alt fra datamaskiner og mobiltelefoner til reiser og klær.

Ikke bare fly

I Norge har det stort sett bare vært flyselskapene, som har prøvd seg med store nettauksjoner. Dette har ofte medført kaos og frustrerte brukere, ettersom datakapasiteten har vært for dårlig.

- Vi har sørget for stor kapasitet på både våre linjer og hardware, understreker Spandow i Online Club og legger til at de samarbeider med Skrivervik Data på driftssiden.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Selve programvaren vil bli levert av Infinicom , som er et av Nordens ledene selskaper innenfor internetthandel. De har nylig tegnet distribusjonsavtale med det amerikanske firmaet OpenSite, som har vunnet priser på en rekke datamesser for sine auksjonsløsninger.

-Jeg gleder meg veldig til vi er på lufta, og tror dette kommer til å ta helt av, forteller Spandow til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere kommer

Ifølge daglig leder av Infinicom, Gøran Hullart, vil også andre norske nettsteder lansere Internettauskjoner om kort tid.

- I USA finnes det nettauksjoner på alt mulig rart - spesielt er utviklingen interessant innenfor business to business, forteller Hullert. Innenfor internettauksjoner har det også nylig kommet såkalte "Bid Agents". Her kan du legge inn hvor mye du er villig til å by på et bestemt produkt, så vil den ta seg av selve budgivingen. Hver gang noen andre legger inn et høyer bud enn ditt, så vil Bid-Agent programmet sjekke limiten din, for så å legge inn et enda høyere bud.

Du trenger med andre ord ikke selv å sitte oppkoblet til en internettauksjon i flere timer, ettersom auksjonsporgrammet gjør alt arbeidet mens du holder på med andre ting. På nettstedet www.auctiongate.com, kan du se hvordan slike auksjonsagenter fungerer, forteller Hullert til DinSide.

DinSide vil komme tilbake med fyldigere dekning av det nye auksjonshuset til Online Club etter lanseringen i begynnelsen av desember.