Om å sikle litt for mye

KOMMENTAR: Det finnes galskap, og så finnes det galskap. De som bruker 10.000 kroner på nye iPhone 4 tilhører siste kategorien.

<B>UBLU PRIS:</B> Hvor desperat er du? Ville du betalt denne prisen for et produkt som kommer til Norge om tre uker?
UBLU PRIS: Hvor desperat er du? Ville du betalt denne prisen for et produkt som kommer til Norge om tre uker? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå blir det sutrete moralisering, folkens. Jeg skal til og med bruke uttrykket ”og det i verdens rikeste land”.

Forrige uke ble hittil siste generasjon av Apples usannsynlig populære mobiltelefon, iPhone, lagt ut for salg i en rekke land – men ikke i Norge. Her må vi vente litt til, med strek under litt.
Som alltid ved slike produktlansering finnes det smarte forretningsfolk som på ymse vis får tak i et parti iPader eller iPhoner, og deretter legger dem ut på Finn, QXL eller andre steder der desperate mennesker ferdes.

Det vet jeg fordi jeg selv er en av disse desperate menneskene. Der var der jeg fikk tak i en iPad.

Men det går en grense, en grense som er i ferd med å sprenges i fillebiter når det kommer til iPhone 4. Jeg blødde ikke ut av venstre øre og høyre øye for min iPad, prisen befant seg godt innenfor rimelighetens grenser. Dessuten er det ingen som vet når iPad kommer til Norge, mens vi godt vet når iPhone 4 kommer til landet.

MÅ DU? iPhone 4 kommer til Norge om kort tid. Venter du tre uker kan du spare ihvertfall 5.000 kroner. (fra annonse på Finn.no)
MÅ DU? iPhone 4 kommer til Norge om kort tid. Venter du tre uker kan du spare ihvertfall 5.000 kroner. (fra annonse på Finn.no) Vis mer


Denne uka så jeg derimot Apple-mobilen på Finn til både 11.000 kroner og 10.000 kroner, og selv om den beste grunnen til at du skal styre unna simpelthen er at ingen mobiltelefon er verdt så mye penger, finnes det et par praktiske årsaker også:

 • den kommer øyeblikk til Norge (Apple har satt 23. Juli som norsk dato)

 • norsk pris blir etter all sannsynlighet halvparten av prisene som nå regjerer på blant annet Finn.no

 • I tillegg kommer det enkle faktum at skulle du finne et utsalgssted i for eksempel England som har inne iPhone 4, vil du spare flere tusenlapper på selv å fly over, handle over disk, og dra hjem igjen.

  I England selges nemlig iPhone 4 uten operatørbinding. 16GB-versjonen koster 499 pund (cirka 4.900 kroner), mens 32GB-modellen koster 599 pund (rundt 5.900 kroner).

  «I England selges iPhone 4 uten operatørbinding»

  Glem heller ikke at hvis du kjøper fra privatpersoner er alt du får med på kjøpet en ett-årig, internasjonal garanti, som Apple gir på alle sine bærbare produkter. Du kan med andre ord
  bare glemme den generøse reklamasjonsretten som norsk forbrukerkjøpslov gir alle norske forbrukere – og det altså på et produkt som kommer til Norge om tre uker.

  De fem-seks tusen kronene du sparer på å vente utgjør rundt 240 og 280 kroner i besparelse per dag fram til norsk lansering, og når slutten av juli kommer, og du står med en ”norsk” iPhone i hånda, kan du faktisk bruke besparelsen på, tja, ny TV, en gave til kona, en ny Xbox, eller kanskje et veldig dyrt iPhone-futteral med Harley Davidson-motiv.

  Eller du kan gi dem til en – vi tør nesten ikke si det av redsel for å framstå som skinnhellige, og, gud forby, det vil en jo ikke - hjelpeorganisasjon for å bøte på det faktum at du er sykelig avhengig av duppeditter, og som en klapp på ryggen for at du ikke støttet en selger som skrudde opp avansen til nesten 100 prosent for å utnytte din svake, svake sjel.

  Det er nemlig mulig å vente også i – hold dere fast – verdens rikeste land.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!