Kassebilen inneholdt 2.268 liter øl.  Foto: Tollvesenet
Kassebilen inneholdt 2.268 liter øl. Foto: TollvesenetVis mer

Ølsmugler tatt for tredje gang

En 34-åring har blitt en gjenganger hos Tollvesenet.

Jo, det er godt med en kald øl, men noen har blitt litt ivrige i varmen.

En 34-årig polsk statsborger er blitt en gjenganger hos Tollvesenet. Torsdag morgen ble han tatt for ølsmugling for tredje gang. Bilen inneholdt 2.268 liter øl da mannen ble stoppet i Kongsvinger.

- Dette er det største ølbeslaget i Kongsvinger i år. Beslaget representerer unndratte avgifter på 113.000 kroner, forteller fungerende kontorsjef Kjersti Bråthen i Tollvesenet.

Lei moms og toll? Denne Facebookgruppen er enormt populær

Prøvde å stikke av

Tidlig torsdag morgen oppdaget en tollpatrulje fra Kongsvinger en Peugeot Boxer kassebil på riksveg 2 og da nummerskiltet viste seg å tilhøre en Golf personbil, ønsket tollerne å kontrollere bilen.

En tollpatrulje tok oppstilling på riksveg 2 ved Rasta, men den polske sjåføren forsøkte da å stikke fra tollerne. Ferden endte i en jordvoll på en gårdsplass. Etter utforkjøringen løp sjåføren fra stedet, men han ble raskt innhentet av tollere.

Den polske statsborgeren ble overlevert til mannskaper fra Kongsvinger politistasjon etter pågripelsen.

Bestill vin og sprit selv

Har du, som polakken, veldig lyst på importert øl, vin, eller sprit, bør du vite at du nå kan importere dette selv helt lovlig. Fra 1. juli 2009 ble det foretatt endringer i alkoholloven som medfører at du som privatperson kan importere alkohol til Norge. Du trenger altså ikke gå via Vinmonopolet. Om du finner din egen vinleverandør, for eksempel på internett, som er villig til å eksportere alkohol til deg, har du lov til å slå deg løs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men vil du innføre selv, må varene fortolles. Les mer om de nye reglene og hva du må betale i toll og avgifter.